Επί Σκηνής

Μαθήματα για όλες τις ηλικίες στο “Θέατρο Νηπιαγωγείο”

Το Θέατρο Νηπιαγωγείο συνεχίζει το εκπαιδευτικό του έργο για δεύτερη συνεχή χρονιά με ένα πρόγραμμα θεατρικών μαθημάτων για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα από την ομάδα Re-Act. Το πενθήμερο 25-30 Σεπτεμβρίου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το πρόγραμμα δωρεάν ώστε να επιλέξει τι του ταιριάζει καλύτερα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6948930181.
Συνοπτικά το πρόγραμμα:
Δευτέρα 18:00-20:00- Υποκριτική για ενήλικες με την Καλλιρρόη Βελέντζα
Τρίτη 18:30-20:00- Υποκριτική για εφήβους με την Καλλιρρόη Βελέντζα
Τετάρτη 18:00-20:00- Αυτοσχεδιασμός για ενήλικες με τον Απόστολο Μεσσανάκη
Παρασκευή 18:30-20:00- Θέατρο για παιδιά με τον Απόστολο Μεσσανάκη


Λεπτομερέστερα για τους ενήλικες:

Η Καλλιρρόη Βελέντζα, πτυχιούχος Θεατρολόγος, ηθοποιός και σκηνοθέτης θα διδάξει υποκριτική για ενήλικες, όπου μέσα από την μελέτη σπουδαίων θεατρικών κειμένων θα ανακαλύψουμε και θα ασκήσουμε τα εκφραστικά μας μέσα, θα εστιάσουμε στη σκηνική επικοινωνία και θα διδαχτούμε μεθόδους προσέγγισης της θεατρικής πράξης. Από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα 18:00-20:00.
Ο Απόστολος Μεσσανάκης, πτυχιούχος ηθοποιός θα διδάξει αυτοσχεδιασμό που είναι καλύτερος τρόπος για να αναπτύξει κανείς τα εκφραστικά του μέσα και τη φαντασία του κάνοντας ένα βήμα παραπάνω στη θεατρική σπουδή. Από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και κάθε Τετάρτη 18:00-20:00.

Κόστος: Υποκριτική: 30 ευρώ το μήνα
Αυτοσχεδιασμός: 30 ευρώ το μήνα
Υποκριτική + αυτοσχεδιασμός: 50 ευρώ το μήνα

Λεπτομερέστερα για παιδιά και εφήβους:
Για παιδιά δημοτικού:
Η πιο δημιουργική και διασκεδαστική δραστηριότητα για ένα παιδί είναι να ανακαλύψει το θέατρο μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία του, με αυτοσχεδιασμούς και θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από το θέατρο η παιδική φαντασία βρίσκει διέξοδο, καλλιεργείται και μεγεθύνεται ενώ το παιδί μέσα από τους κανόνες του θεάτρου σμιλεύει τον χαρακτήρα του, οξύνει το νου του, εκπαιδεύεται καλλιτεχνικά και αναπτύσσει κοινωνικές δεξιότητες. Το μάθημα διδάσκει ο πτυχιούχος ηθοποιός Απόστολος Μεσσανάκης από τη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή του στις 18:30-20:00.

Για εφήβους 13ων-17 ετών:

Όταν το νεαρό πνεύμα αναζητά να ανακαλύψει τον εαυτό του και επαναπροσδιορίζει την αντίληψή του για τον κόσμο προσπαθώντας ταυτόχρονα να κατανοήσει τις αλλαγές που του συμβαίνουν, δεν υπάρχει καλύτερη διέξοδος από τη δημιουργική διαδικασία του θεάτρου. Το θέατρο μας βοηθά να γνωρίσουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας, αναπτύσσει την συναισθηματική ευφυΐα και μετασχηματίζει το υπαρξιακό άγχος, σύνηθες κατά την εφηβεία, σε δημιουργία. Το μάθημα διδάσκει η πτυχιούχος θεατρολόγος, ηθοποιός και σκηνοθέτης Καλλιρρόη Βελέντζα από την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη 18:30-20:00.

Κόστος μαθημάτων 20/μήνα.

Μαθήματα για όλες τις ηλικίες στο “Θέατρο Νηπιαγωγείο”
To Top