Αθλητισμός

Ματαιώνονται τα φετινά Παπαφλέσσεια!

ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ

Θύμα της πανδημίας του κορονοϊού πέφτει το φετινό διεθνές μίτινγκ στίβου “Παπαφλέσσεια”. Η ιστορική διοργάνωση του Μεσσηνιακού, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου στην Καλαμάτα, ματαιώνεται καθώς οι συνθήκες της πανδημίας δημιούργησαν ανυπέρβλητα εμπόδια στους διοργανωτές

Η απουσία του κόσμου από την μία πλευρά, η δυσκολία μετακίνησης των ξένων αθλητών και τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα από την άλλη, αλλά και η δυσκολία εξεύρεσης πόρων οδήγησαν στην απόφαση για ματαίωση της φετινής διοργάνωσης όπως έχει συμβεί σε μία σειρά άλλων μεγάλες διοργανώσεων σε όλη την Ευρώπη. 

Οι διοργανωτές έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά τους ξένους πρωταθλητές οι οποίοι είχαν δηλώσει συμμετοχή, μεταξύ των οποίων ήταν και η σπουδαία Σέρβα πρωταθλήτρια του μήκους Ιβάνα Σπάνοβιτς, και αναμένεται να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις για την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης. 

Οι δυσκολίες για τη θερινή σεζόν του στίβου φάνηκαν από το ξεκίνημα με τη ματαίωση σημαντικών διοργανώσεων.  

Η Μεσογειακή Ένωση αποφάσισε να ματαιώσει τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων Κ23, οι οποίοι θα γινόταν στη Λα Νούτσια στις 5 και 6 Ιουνίου. Επίσης ήδη έχει ματαιωθεί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ριέτι της Ιταλίας, αλλά και μία σειρά ακόμα διεθνών meeting.

Τα Παπαφλέσσεια ήταν ενταγμένα στην κατηγορία Continental Bronze Tour της Ευρωπαϊκης ομοσπονδίας και αποτελούσαν μια καλή ευκαιρία για τους Έλληνες και τους ξένους πρωταθλητές να αγωνιστούν σε αξιολογημένο για το ranking αγώνα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ 1888

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888 στην έκτακτη συνεδρίαση της  6ης Μαΐου 2021, αφού εξέτασε τις συνθήκες, που έχουν προκύψει από την πανδημία, υπό τις οποίες θα έπρεπε να διοργανωθούν οι ιστορικοί αγώνες Στίβου «Παπαφλέσσεια  2021», οι οποίες σε γενικές γραμμές είναι:

  1. Η αύξηση του κόστους της διοργάνωσης.
  2. Το αυστηρό πρωτόκολλο τέλεσης αθλητικών εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
  3. Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των αθλητών.
  4. Η ελλιπής εξασφάλιση πόρων. Εκτός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του COSTA NAVARINO δεν υπήρξε ανταπόκριση από άλλους χορηγούς.
  5. Η απουσία φιλάθλων, διότι οι αγώνες για αυτούς γίνονται.

Αποφάσισε να ματαιώσει  την διεθνή συνάντηση στίβου της Πόλης μας.

 

 

Ματαιώνονται τα φετινά Παπαφλέσσεια!
To Top