ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματαιώνεται το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας λόγω παραβίασης ωραρίου

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ – 13:50

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΥΡΙΟ – Ο ΔΗΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ

Όπως γράψαμε και νωρίτερα, με απόφαση της Δημοτικής αρχής ανακλήθηκε πριν από λίγα λεπτά η άδεια χρήσης του Δημοτικού Πάρκου που είχε παραχωρηθεί για να φιλοξενηθεί το 10ο Φεστιβάλ Δρόμου λόγω παράβασης ωραρίου χτες βράδυ κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας.
Έτσι το φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιηθεί.

To έγγραφο της ανάκλησης.

Το Messinialive μιλώντας με τον Φιλάρετο Βούρκο, εκ των διοργανωτών, τόνισε: “Πριν από λίγα λεπτά η Δημοτική Αστυνομία μας έδωσε το χαρτί της ανάκλησης της άδειας κι έτσι το φεστιβάλ θα μείνει μόνο στην πρώτη μέρα! Πράγματι έγινε παραβίαση ωραρίου, λόγω κακής εκτίμησης του προγράμματος, αφού καθυστέρησαν τα πρώτα συγκροτήματα και έτσι στο τέλος της βραδιάς θα έπρεπε να ακυρώσουμε δυο σπουδαία γκρουπ και ήταν αδύνατον να συμβεί με τόσο κόσμο από κάτω.

Έτσι είναι τώρα ο χώρος του φεστιβάλ

Ζητάμε συγγνώμη από όσους ενοχλήθηκαν, αλλά θέλω να πω ότι είναι άδικο για όλους που έχουμε κάνει τόσο μεγάλη προετοιμασία και κινητοποίηση και είδατε και δείξατε πόσος κόσμος ήρθε χτες την πρώτη ημέρα και σήμερα περιμέναμε ακόμα περισσότερους!
Είναι άδικο γιατί στο πρόσφατο παρεθλόν η Δημοτική Αρχή είχε δείξει μεγαλύτερη ανοχή και δεν εξάντλησε την αυστηρότητά της. Ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει τονίσει ότι το καλοκαίρι πρέπει να δείχνουμε μια ανοχή, αφού βρισκόμαστε σε τουριστική περιοχή. Είμαστε αναγκασμένοι να υπακούσουμε και ήδη κάνουμε όλες τις διαδικασίες ακύρωσης, αφού θα έπαιζαν σήμερα κι αύριο περίπου 200 μουσικοί και καλλιτέχνες”.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

“Δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας ακυρώνεται με απόφαση του Δήμου Καλαμάτας. Η αιτιολογία είναι η παράβαση ωραρίου στις χθεσινές συναυλίες.
Αναγνωρίζουμε το λάθος της διοργάνωσης και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους περίοικους που ενοχλήσαμε. Θεωρούμε την αντίδραση του δήμου πολύ αυστηρή, την στιγμή μάλιστα που πρόσφατα σε εκδήλωση του δήμου έγινε παρόμοιο λάθος.
Ζητάμε συγνώμη από τους 200 καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό που τους ταλαιπωρήσαμε με το να έρθουν στην Καλαμάτα χωρίς να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Το ίδιο και για τους εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν από άλλες περιοχές της Ελλάδας μόνο για το φεστιβάλ.
Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες, τα 4000 κόσμου που στήριξαν την προσπάθεια την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, τους δεκάδες φορείς/συλλόγους που συμμετείχαν, την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τους χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση και τους εκατοντάδες εθελοντές από Ελλάδα και εξωτερικό, που μόχθησαν σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες να στήσουν το φεστιβάλ.
Κατά την διάρκεια του μαζέματος των πραγμάτων του φεστιβάλ σήμερα το απόγευμα, η γραμματεία θα παραμείνει ανοικτή μεταξύ 19:00 και 22:00, για να συγκεντρώσουμε πράγματα και χρήματα για τους πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική, κάτι που ήταν ο σκοπός του φεστιβάλ έτσι κι αλλιώς. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την ανταπόκριση του. Η Καλαμάτα απέδειξε την αλληλεγγύη της δυναμικά”!

H ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ Μ.ΜΑΚΑΡΗ

Άδικη η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας να ανακαλέσει την άδεια του φεστιβάλ αλληλεγγύης προς τους πυροπαθείς της Αττικής
Άδικη η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας να ακυρώσει το φεστιβάλ αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική λόγω υπέρβασης του ωραρίου κοινής ησυχίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται στο πάρκο του ΟΣΕ από τον οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΠΕ Μεσσηνίας με την συμμετοχή πολλών φορέων και συλλόγων της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν το φεστιβάλ περισσότερα από 4.000 νέα άτομα .
Άμεσα η δημοτική αρχή οφείλει να υπαναχωρήσει και να επιτρέψει την συνέχιση του φεστιβάλ αφού η οργανωτική επιτροπή αναγνώρισε το λάθος της και έχει δεσμευτεί ότι θα τηρήσει το προβλεπόμενο ωράριο κοινής ησυχίας.
Η δημοτική παράταξη « Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» θα βρίσκεται στο χώρο του φεστιβάλ απόψε στις 8μμ με σκοπό να εκφράσει την αντίθεσή της στην συγκεκριμένη απόφαση.
Ελπίζουμε να πρυτανέψει η λογική και να υπαναχωρήσει η δημοτική αρχή.

ΣΕ ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ – ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας που διοργανώνεται από τον οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης κοινωνική ανάπτυξη νέων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΠΕ Μεσσηνίας και τη συμμετοχή πολλών φορέων και συλλόγων της πόλης στο Δημοτικό πάρκο του ΟΣΕ.

Περισσότερα από 4.000 άτομα βρέθηκαν από τις 7 το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ στο χώρο όπου διεξάγεται το φεστιβάλ και διασκέδασαν με τα συγκροτήματα που έπαιξαν μουσική την πρώτη μέρα ενώ περιηγήθηκαν και συμμετείχαν στις παράλληλες εκδηλώσεις που υπήρχαν περιμετρικά του πατινάζ.

Λόγω των γεγονότων που συνέβησαν στην Αττική, το 10ο φεστιβάλ μετατράπηκε σε εκδήλωση Αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες, καθώς υπήρχε ένας κουμπαράς για να συνεισφέρουν όσοι επιθυμούσαν για την ανακούφισή των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται.

Περιηγήθηκαμε σε όλους τους χώρους και στο stage και επισημαίνουμε ότι όλοι οι θεατές και οι συμμετέχοντες είχαν συνειδητοποιήσει τον σοβαρό λόγο που το φεστιβάλ μετατράπηκε σε event στήριξης και δεν διαπιστώσαμε κάτι …έξαλλο και εκτός κλίματος, ενδεικτικό ότι η νεολαία κυρίως συμπάσχει σε αυτή την εθνική τραγωδία.

“Στον αέρα” το Φεστιβάλ λόγω υπέρβασης του ωραρίου

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ παρατάθηκε περίπου μία ώρα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται “στον αέρα” η συνέχιση του, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο από το δήμο Καλαμάτας, να ανακληθεί η άδεια και να μην πραγματοποιηθούν οι δύο επόμενες ημέρες.
Η περιοχή είναι ιδανική μεν για ένα φεστιβάλ, αλλά είναι πυκνοκατοικημένη, και κάθε χρόνο υπάρχουν διαμαρτυρίες από ορισμένους κατοίκους.
Επειδή έχουν γίνει πολλές ετοιμασίες κι έξοδα (αγορές προϊόντων, στησίματα εξεδρών, ηχητικά, μετάβαση συγκροτημάτων από άλλες περιοχές κλπ), ας ελπίσουμε να βρεθεί η χρυσή τομή και να γίνει το φεστιβάλ έστω και περιορισμένα και αυστηρά εντός του προβλεπόμενου ωραρίου

To Top