ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις άνοιξαν τα καφέ της Καλαμάτας

RESTART ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ LOCKDOWN

Εικόνες «κανονικότητας» σε μια νέα πραγματικότητα. Άνοιξαν τα καφέ και εστιατόρια. Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια, για να απολαύσει τον ήλιο και τον καφέ του, τηρώντας τις αποστάσεις. Τα καταστήματα γέμισαν κόσμο που αδημονούσε να πιει τον καφέ του έξω, μετά από 2 και μήνες lockdown.

Πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας για τα καταστήματα εστίασης μετά από 10 εβδομάδες. Οι πολίτες πραγματικά απόλαυσαν την επιστροφή στις συνήθειές τους, και οι επιχειρηματίες τους υποδέχτηκαν μόνον εκτός καταστημάτων και με αυξημένα μέτρα προστασίας, με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Αρκετός κόσμος βγήκε για να καθίσει σε ένα τραπέζι και να του σερβίρουν ένα καφεδάκι, σήμερα πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής. Τα καταστήματα είχαν προετοιμάσει τους χώρους τους να υποδεχτούν τους πελάτες, κρατώντας τα υγειονομικά μέτρα, δείχνοντας υπεύθυνη στάση, αφού αυτό που προέχει είναι η προάσπιση της υγείας.

Ακόμα δεν έχουν συντονιστεί όλοι στις νέες οδηγίες που περιγράφει το ΦΕΚ, όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις διατάξεις για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, κάτι που θα εξομαλυνθεί τα επόμενα 24ωρα.
Σχετικά με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων η αγορά θα λειτουργήσει με γνώμονα πάντα να μην παρακωλύεται η λειτουργία της πόλης και να υπάρχει άνετη διέλευση όλων.

Δυσκολεύτηκαν οι εργαζόμενοι στα καφέ, αλλά δεν έχασαν το χαμόγελό τους ακόμα και πίσω από τη μάσκα. 

Από το πρωί στις καφετέριες της πλατείας υπήρχε κόσμος και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την εποχή προ κρίσης. Όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος αυξήθηκε και από τις 11 μέχρι τις 14:00 τα καταστήματα είχαν αρκετό κόσμο.

Η επαναφορά στην κανονικότητα θα επιτυγχάνεται μέρα με την ημέρα και θα είναι πάντα συνδεδεμένη, με το πώς αποτυπώνονται οι εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Να επισημάνουμε ότι αυτοί που δυσκολεύτηκαν περισσότερο ήταν οι εργαζόμενοι στα καφέ, που φορούσαν συνεχώς γάντια στα χέρια και μάσκα στο πρόσωπο.

Δημοφιλέστερα

To Top