ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Οικονομάκου: Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος Καλαμάτας;

ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ: “ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

Την απόφασή της να κατέβει υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας επιβεβαίωσε μιλώντας στο MessiniaLive η αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου. Η απόφασή της να κατέβει ήρθε μετά από ώριμη σκέψη, συνεκτιμώντας καταστάσεις και γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, μετά και τη δημόσια τοποθέτηση του νυν δημάρχου Παναγιώτη Νίκα ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος μας δήλωσε πως έχοντας αυτοδιοικητική εμπειρία εδώ και 12 χρόνια, και έχοντας περάσει από θέσεις ευθύνης, πάντα γνώμονάς της είναι το δημόσιο συμφέρον, η εξυπηρέτηση των πολιτών, η άμεση επίλυση των προβλημάτων. Η ίδια κάνει το πρώτο βήμα και βγαίνει μπροστά, διεκδικώντας τον δήμο Καλαμάτας.

Έχει κάνει συζητήσεις και έχει έρθει σε επαφή με πρόσωπα, προκειμένου να συγκροτήσει την ομάδα της, ενώ όπως δήλωσε στόχος της είναι η ενότητα της παράταξης.
Δήλωσε πως είναι ανοιχτή σε μια δημοσκόπηση στους δημότες της πόλης, που θα αποτύπωνε τη βούληση του κόσμου για τον επόμενο δήμαρχο, ενώ υπογράμμισε ότι ο επόμενος δήμαρχος πρέπει να έχει τη λαϊκή αποδοχή, τη στήριξη των ίδιων των δημοτών, και όχι να είναι ένα πρόσωπο που έχει προκύψει ως “δοτός” ή έχει επιλεγεί μεταξύ μιας μικρής ομάδας ως ο εκλεκτός. Τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών και δημοκρατικών διαδικασιών μέσα από τις οποίες πρέπει να γίνεται ανάδειξη των υποψήφιων δημάρχων και όχι μέσω μεθοδεύσεων και άλλων διαδικασιών. Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που πάντα υπάρχουν για τους υποψήφιους θεωρεί ότι δεν αποτυπώνουν την βούληση του κόσμου,
και των δημοτών.

Η Μαρία Οικονομάκου έχει δώσει εδώ και χρόνια δείγματα γραφής στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Καλαμάτας, έχει διατελέσει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, είναι η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νίκα, με μεγάλη λαϊκή αποδοχή, αντιδήμαρχος πολλάκις στον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ έχει να επιδείξει πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Εκτιμά ότι ήρθε η κατάλληλη ώρα να βγει μπροστά, στη μετά Νίκα εποχή, και να διεκδικήσει τον Δήμο Καλαμάτας.

Μ.Π.

Μαρία Οικονομάκου: Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος Καλαμάτας;
To Top