ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mαργέλης: “Υπάρχει θέμα ασφάλειας στα Δικαστήρια – Είμαστε τυχεροί που δεν έχει συμβεί κάτι…”

Με αφορμή τη στυγνή δολοφονία του δικηγόρου Αθηνών Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του εν ώρα εργασίας, επανέρχεται το θέμα της ασφάλειας των δικηγόρων και της προστασίας τους από την πολιτεία.

Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους οι δικηγόροι Καλαμάτας- όπως και πανελλαδικά- σήμερα απείχαν από τα καθήκοντά τους, όπως το ίδιο θα κάνουν και αύριο, καθώς όπως δηλώνει στο MessiniaLIVE o πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, οι δικηγόροι έχουν στοχοποιηθεί, και βάλλονται πανταχόθεν και ανεξέλεγκτα.

Ερωτηθείς για την ασφάλεια του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας ο πρόεδρος επισημαίνει ότι υπάρχει κενό ασφαλείας, καθώς η Αστυνομία Καλαμάτας δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό ώστε να έχει μόνιμο φύλακα τις ώρες λειτουργίας των δικαστηρίων.

“Είμαστε τυχεροί που δεν έχει συμβεί κάτι”, δηλώνει ο Κώστας Μαργέλης, και συμπληρώνει πως επανειλημμένα έχουν στείλει έγγραφα αιτήματα για ασφάλεια και φύλαξη του κτηρίου η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η Διαχείριση του Δικαστικού Μεγάρου αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
“Τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός στον 1ο όροφο στο γραφείο του Εισαγγελέως, όπου έρχονται για τις καταγγελίες τους οι πολίτες”.

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ

Υπάρχει προγραμματισμός για μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων που θα τοποθετηθούν στις δύο κύριες εισόδους του κτηρίου, σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου. “Έχει βγει η απόφαση και σύντομα πιστεύω θα τεθούν σε λειτουργία”,επισημαίνει ο Κώστας Μαργέλης.

To Top