Τροφή για σκέψη

Μαραζώνουν τα χωριά της Μεσσηνίας: 30 μαθητές λιγότεροι στο Διαβολίτσι μέσα σε 7 χρόνια

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: 40 ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον αριθμό των μαθητών σε Δημοτικά Σχολεία, της επαρχίας της Μεσσηνίας, με αφορμή τον υποβιβασμό 6 σχολείων, για τον οποίο ζητήθηκε ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου.

Στο Δημοτικό Διαβολιτσίου, από τα 89 παιδιά το 2015 σήμερα φοιτούν 61. Στον Μελιγαλά, από τα 173 παιδιά το 2016 σήμερα φοιτούν 130. Στον Κάμπο Αβίας, από τους 58 μαθητές και μαθήτριες το 2015, σήμερα φοιτούν 41. Στο Δημοτικό Φοινικούντας φέτος φοιτούν μόλις 10 παιδιά από τα 18 που είχε το 2015.

Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά, καθώς χρόνο με το χρόνο φαίνεται ότι λιγοστεύουν τα παιδιά που φοιτούν σε Δημοτικά Σχολεία σε χωριά και κωμοπόλεις της Μεσσηνίας. Μεγάλη μαθητική διαρροή που φανερώνει οτι οι οικογένειες των μαθητών αυτών μετακινήθηκαν προς άλλες αστικές περιοχές. Η ανάγκη για στήριξη της επαρχίας, των χωριών μας, είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική. Η παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια και οικογένειες, η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και των παραγωγών από το κράτος στις περιοχές αυτές είναι επιτακτική, προκειμένου οι νέοι άνθρωποι να παραμένουν στον τόπο τους. Αλλιώς, σε μερικά χρόνια με μαθηματική ακρίβεια θα κλείσουν και τα σχολεία αυτά.

Μαίρη Περδικέα

Μαραζώνουν τα χωριά της Μεσσηνίας: 30 μαθητές λιγότεροι στο Διαβολίτσι μέσα σε 7 χρόνια
To Top