Αθλητισμός

Μαντζούνης: “Καθοριστικές οι πρώτες αγωνιστικές- Η μετάθεση της έναρξης είναι ένα θέμα”

O ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ- ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΑΤΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Αίγιο θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό του Διαβολιτσίου στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, η σέντρα του οποίου μετατέθηκε για τις 11 Οκτωβρίου λόγω προκήρυξης αλλά και όπως φαίνεται επικείμενου ανοίγματος των γηπέδων σε ένα ποσοστό της χωρητικότητάς τους, και στον ΑΟΔ έχουν πλέον έναν “οδηγό” για το πως θα κινηθούν στην συνέχεια.

Οι Κυπελλούχοι Μεσσηνίας έμαθαν το πρόγραμμα στον 9ο όμιλο, χωρίς ωστόσο αυτό να καθορίζει επί της ουσίας τον σχεδιασμό τους, καθώς όπως τονίζει ο καθ’ ύλην αρμόδιος, τεχνικός της ομάδας Αλέξης Μαντζούνης, όλα παραμένουν θεωρητικά. Ο ίδιος πάντως δεν κρύβει πως προτιμά τις εκτός έδρας πρεμιέρες.

Τα πράγματα στις κληρώσεις είναι πάντα θεωρητικά. Εάν πάντως είχα να διαλέξω η επιλογή μου είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια στο ξεκίνημα γιατί καμία ομάδα δεν είναι φορμαρισμένη και συνήθως το βάρος και το άγχος είναι περισσότερο στην πλευρά του γηπεδούχου. Εμείς ξεκινάμε σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια ομάδα με ιστορία και βαριά φανέλα”, εξηγεί στο Messinialive.

“Το ξεκίνημα καθορίζει πολλά”

Ο 55χρονος προπονητής αναφέρει πως το ξεκίνημα και οι πρώτες αγωνιστικές είναι σημαντικές και τα αποτελέσματα θα δείξουν πολλά:

Θεωρώ ότι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει στην πρεμιέρα και δεν με αγχώνει καθόλου. Σίγουρα οι τέσσερις- πέντε αγωνιστικές είναι σημαντικές γιατί καθορίζουν την πορεία και την ψυχολογία της ομάδας αλλά από κει και πέρα βήμα -βήμα”.

Η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης κατά δυο εβδομάδες είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει καθώς οδηγεί σε αναπροσαρμογή του προγραμματισμού.

Είναι αλήθεια πως δημιουργείται ένα θέμα καθώς μην ξεχνάμε έχουμε μπεί στο γήπεδο από τις αρχές Αυγούστου και τα παιδιά περίμεναν την πρεμιέρα. Οι παίκτες αποκτούν κίνητρο μέσα απ’ τα παιχνίδια. Έχουμε το πρώτο επίσημο ματς με την Αβία για το Κύπελλο και εάν όλα πάνε καλά θα έχουμε ματς και την Κυριακή και αυτό είναι κάτι που κρατά την ομάδα σε εγρήγορση. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αυτό το χρόνο μέχρι την πρεμιέρα με πολύ καλά, δυνατά και ανταγωνιστικά φιλικά, για να πάρουμε κίνητρο και φορμάρισμα μέσα απ’ αυτά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο”, σημειώνει ο Αλέξης Μαντζούνης.

Σήμερα με Αβία

Η μετάθεση της πρεμιέρας ωστόσο είναι για το Διαβολίτσι “ουδέν κακόν αμιγές καλού” καθώς θα υπάρξει περισσότερος χρόνος για τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας. Υπάρχουν επαφές και θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει ενίσχυση.

Στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, σήμερα (9/9, 17:00) στο γήπεδο του Κάμπου απέναντι στην Αβία για την β’ φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, το Διαβολίτσι θα παραταχθεί χωρίς απουσίες.

Οι κάτοχοι του τίτλου είναι το μεγάλο φαβορί και θα επιδιώξουν να μπουν με το δεξί παίρνοντας τη νίκηπρόκριση στους “16” όπου θα αντιμετωπίσουν την Κορώνη.

Διαιτητή έχει οριστεί ο Π. Κομπιλίρης με βοηθούς τους Η. Μπουρίκα, Ε. Αράπη.

Μαντζούνης: “Καθοριστικές οι πρώτες αγωνιστικές- Η μετάθεση της έναρξης είναι ένα θέμα”
To Top