ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαντάς υπέρ επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους πυροσβέστες

Στήριξη σε σημαντικά αιτήματα των πυροσβεστών του νομού Μεσσηνίας αναφορικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που δικαιούνται να λαμβάνουν, καθώς και για την στελεχιακή ενδυνάμωση της υπηρεσίας με στόχο την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία της, παρείχε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στα κεντρικά γραφεία του Πυροσβεστικού Σώματος Καλαμάτας.

pmantas-pyrosvestiki-1

pmantas-pyrosvestiki-3

Τον κ. Μαντά υποδέχθηκαν ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας κ. Αθ. Κατσαφάδος και η υποδιοικήτρια του Πυροσβεστικού Σώματος Καλαμάτας κ. Σ. Μπομπόνη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τη λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς και για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ανάγκη για χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το οποίο ήδη χορηγείται στους εποχικούς πυροσβέστες και τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας, αλλά όχι στους μόνιμους. Ο κ. Μαντάς αναγνώρισε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική και κατάφωρη αδικία από την πλευρά της πολιτείας απέναντι στους μόνιμους πυροσβέστες, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που το κράτος αναγνωρίζει την ανάγκη χορήγησης του επιδόματος, αυτό θα πρέπει να πραγματοποιείται για όλους τους εργαζόμενους χωρίς εξαιρέσεις. Παράλληλα σημείωσε ότι θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε να ξεπεραστούν τα όποια τυπικά εμπόδια και το επίδομα να χορηγείται σε κάθε ενεργό πυροσβέστη, ενώ δεσμεύτηκε από την πλευρά του ώστε το ζήτημα να αναδειχθεί και να αντιμετωπιστεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

pmantas-pyrosvestiki-4

pmantas-pyrosvestiki-5

«Στήριξη αιτήματος για αύξηση οργανικών θέσεων για νομό Μεσσηνίας»

Δεύτερο σημαντικό ζήτημα το οποίο τέθηκε ήταν η ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων πυροσβεστών για τον νομό Μεσσηνίας, δεδομένου ότι για τυπικούς λόγους ο νομός εμφανίζεται μονίμως υπεράριθμος, με αποτέλεσμα να ανακύπτουν σημαντικές δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι η Μεσσηνία αποτελεί έναν από τους πρώτους νομούς πανελλαδικά στην αντιμετώπιση συμβάντων (αστικά, δασικά, παροχές βοήθειας, απεγκλωβισμοί, κλπ.), γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη λήψη μέτρων για την επαρκή στελέχωση όλων των κλιμακίων που λειτουργούν στον νομό. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού προτείνεται η δημιουργία μόνιμων οργανικών θέσεων στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στο Πεταλίδι, προσέγγιση με την οποία συντάσσεται επίσης ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου.

 

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς αναγνώρισε το σημαντικό έργο που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα Μεσσηνίας όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σημειώνοντας ότι είναι ζήτημα ασφάλειας και προάσπισης της πολιτικής προστασίας η απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία της υπηρεσίας. Συμφώνησε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των οργανικών θέσεων στον νομό, ενώ δεσμεύτηκε να μεριμνήσει ώστε το συντομότερο δυνατόν σε συνεργασία με τον Αρχηγό του Σώματος να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις προς το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τη διευθέτηση του ζητήματος.

 

Μαντάς υπέρ επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους πυροσβέστες

Δημοφιλέστερα

To Top