ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαντάς: Ημίμετρα για τον Σταθμό ΕΚΑΒ στην Πυλία-Ζητά μόνιμη λύση για να καλυφθεί το κενό

Μαντάς: “Να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός για νέο σταθμό EKAB στην περιοχή”

Π. Μαντάς για υγειονομικό κενό ανατολικής Πυλίας:

Μόνιμη λύση με δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή»

Στο υγειονομικό κενό που εντοπίζεται στην περιοχή της Κορώνης και της ανατολικής Πυλίας αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, στην ομιλία που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ζητώντας παράλληλα να εγκριθεί και να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός του ΕΚΑΒ για νέο σταθμό διακομιδής στην περιοχή.

Ειδικότερα ο κ. Μαντάς τόνισε ότι η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει γνωστοποιήσει στο υπουργείο την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένας νέος σταθμός στην Κορώνη, «σε μια περιοχή που είναι τόσο κοντά στην Καλαμάτα αλλά ταυτόχρονα και τόσο μακριά, αφού απαιτείται πάνω από μία ώρα για να μεταβεί εκεί ένα ασθενοφόρο». Ταυτόχρονα σημείωσε ότι έχουν υπάρξει πληροφορίες ότι στη νέα προκήρυξη για την πρόσληψη πληρωμάτων για ασθενοφόρα δεν συμπεριλαμβάνεται η συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος για «ημίμετρα» και για «κάλυψη του προβλήματος μέσω μεταφοράς προσωπικού από άλλους σταθμούς, οι οποίοι όμως θα βρεθούν απέναντι στο ίδιο ζήτημα στο μέλλον», ενώ ζήτησε να υπάρξουν δεσμεύσεις ότι το κενό θα καλυφθεί μέσω αυτόνομης και πλήρους λύσης.

Ο κ. Μαντάς επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα με τις άγονες προκηρύξεις θέσεων για το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ, ένα πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο για τα νοσοκομεία της περιφέρειας, τονίζοντας ότι παρά τις πρόσφατες σημαντικές μισθολογικές αυξήσεις που ψηφίστηκαν και παρόλο που οι θέσεις προκηρύσσονται με σχετική ταχύτητα, το ενδιαφέρον εξακολουθεί να παραμένει πάρα πολύ χαμηλό. Παράλληλα σημείωσε ότι λύση μπορεί να βρεθεί μόνο εφόσον το ΕΣΥ «γίνει ελκυστικότερο, αποδοτικότερο και αποτελεσματικότερο και για να συμβεί αυτό πρέπει οι παροχές να είναι υψηλότερες», αναφερόμενος σε νέα μη μισθολογικά κίνητρα που πρέπει να δοθούν.

Κατά τον κ. Μαντά, σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η επιλογή της κυβέρνησης με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την έμμεση ενίσχυση του εισοδήματος των γιατρών του ΕΣΥ μέσω της δυνατότητας παροχής ιδιωτικού έργου υπό συγκεκριμένες αυστηρές προϋποθέσεις, έτσι ώστε σε συνδυασμό με τον ήδη επιτυχημένο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, οι θέσεις στο ΕΣΥ να γίνουν ελκυστικότερες και αποδοτικότερες. Ταυτόχρονα καυτηρίασε την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «περνά για άλλη μια φορά κάτω από τον πήχη» όταν το μόνο που έχει να αντιπροτείνει είναι μια νέα ακόμα μεγαλύτερη μισθολογική αύξηση για τους γιατρούς, καθώς και ότι «αποτελεί αγνό λαϊκισμό να τάζεις λεφτά, χωρίς να λες κουβέντα για το πού θα τα βρεις».

Δημοφιλέστερα

To Top