Επιχειρείν

Μαλαπέτσας: “Η Εστίαση δεν έχει πάρει τα χρήματα που τις αναλογούσαν”-Ενστάσεις και για το ωράριο

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ-ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ LOCKDOWN

Μετά από ένα διάστημα έξι μηνών επαναλειτουργεί με αυστηρούς κανόνες και μέτρα προστασίας από την Δευτέρα 3/5 η εστίαση.

Φιλοξενώντας στο Μessinialive τον πρόεδρο του νεοσύστατου Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο αυτό, Νίκο Μαλαπέτσα, καταγράψαμε την μεγάλη επιθυμία όλων των συναδέλφων του αλλά και την ανυπομονησία του κόσμου, όπως αυτή καταγράφεται καθημερινά, για να βρεθούν και πάλι όλοι μαζί στα καταστήματα τους.

Ο κ. Μαλαπέτσας είπε πως από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένο ωράριο, με μάσκες, αποστάσεις, απολυμάνσεις και με συγκεκριμένο αριθμό καθήμενων, μέτρα βεβαίως τα οποία ήδη τηρούσαν τα καταστήματα εστίασης και πριν αναστείλουν την λειτουργία τους, ενώ εξέφρασε την διαφωνία του ως προς το ωράριο λειτουργίας, εξηγώντας ότι ο περιορισμός μέχρι τις 23.00 μάλλον θα συνωστίζει τον κόσμο στα μαγαζιά.

Ο Νίκος Μαλαπέτσας με τον συνέταιρό του Λεωνίδα Τριανταφυλλόπουλο στο “Leonidas” που μας φιλοξένησε.

“Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ-ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ”

Σχετικά με την βοήθεια που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις από την κυβέρνηση ο κ. Μαλαπέτσας τόνισε ότι “μόνο στα λόγια μέχρι στιγμής έχει υπάρξει ενίσχυση” και ότι “έχουν γίνει λάθη στους αλγόριθμους με αποτέλεσμα οι όποιες ενισχύσεις να μην είναι δίκαιες”.

“ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ”-ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Σε ερώτηση μας για το μεγάλο κεφάλαιο των επιχειρήσεων τους που είναι το προσωπικό ο Νίκος Μαλαπέτσας τόνισε πως “είμαστε μαζί με το προσωπικό και θέλουμε να αυξηθεί ο μισθός τους γιατί αυτά θα είναι χρήματα που γυρίζουν στην αγορά”.

“Η εστίαση στην Καλαμάτα είναι υψηλού επιπέδου”

Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης κι Αναψυχής τόνισε πως “η Καλαμάτα είναι προάστιο των Αθηνών με πολύ εύκολη, γρήγορη αλλά και ασφαλή πρόσβαση, με τα καταστήματα εστίασης της πόλης να είναι υψηλού επιπέδου και να προσφέρουν κι ανάλογες υπηρεσίες στους πελάτες τους”.

Σαρώνει τα βραβεία το EGO

Τέλος ο κ.Μαλαπέτσας αναφέρθηκε και στο δικό του κατάστημα το EGO all day bar που βρίσκεται στην παραλία της Καλαμάτας, το οποίο μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις και έχει σαρώσει κυριολεκτικά στα αρχιτεκτονικά βραβεία!

Μάλιστα χαριτολογώντας του ζητήσαμε ο πρώτος πελάτης την Δευτέρα που θα το επισκεφτεί να λάβει κέρασμα από το Messinialive, κάτι που αποδέχτηκε αμέσως!

To Top