ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: “Ύστατη έκκληση προς τη δημοτική αρχή να επιστρέψει στις δημοκρατικές διαδικασίες και να προκηρύξει πανελλήνιο διαγωνισμό για το Μνημείο”

Τι ζητά ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης

“Πανελλήνιος καλλιτεχνικός διαγωνισμός για το εμβληματικό μνημείο της Καλαμάτας”

“Για το εμβληματικό μνημείο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 η πρόταση της δημοτικής μας παράταξης ήταν και είναι ξεκάθαρη: Να προκηρυχθεί πανελλήνιος καλλιτεχνικός διαγωνισμός όπως ορίζεται από τον νόμο με την απαραίτητη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας που εξασφαλίζει την διαφάνεια και την κατά το δυνατόν καλύτερη επιλογή έργου.
Άλλωστε, σύσσωμη η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας συμφώνησε και στήριξε την συγκεκριμένη πρόταση στη χθεσινή συνεδρίαση. Η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου δια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, απέρριψε την πρόταση διεξαγωγής ψηφοφορίας επί αυτής της πρότασης, διαπράττοντας έτσι αυτοδιοικητικό πραξικόπημα που οδήγησε την συνεδρίαση σε αδιέξοδο και προκάλεσε την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.
Κάνουμε μια ύστατη έκκληση προς την δημοτική αρχή να επιστρέψει στις δημοκρατικές διαδικασίες και να επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα επιλέγοντας τον πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό ως την μόνη νόμιμη οδό για τη φιλοτέχνηση και χωροθέτηση ενός τόσο εμβληματικού μνημείου για την Καλαμάτα”.

Μάκαρης: “Ύστατη έκκληση προς τη δημοτική αρχή να επιστρέψει στις δημοκρατικές διαδικασίες και να προκηρύξει πανελλήνιο διαγωνισμό για το Μνημείο”
To Top