Τροφή για σκέψη

Μάκαρης: “Το πάρκο του Πανελλήνιου έγινε πλατεία κυβολίθων”

Τη δυσαρέσκειά και την έκπληξή του για την εκτεταμένη χρήση κυβολίθων στο πάρκο νοτίως του Πανελληνίου, δεν κρύβει ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Μανώλης Μάκαρης, απευθύνοντας την εύλογη ερώτηση στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας γιατί δεν επέλεξε φυσικό πράσινο [γκαζόν] και προτίμησε για άλλη μια φορά τους κυβόλιθους, μετατρέποντας το πάρκο ουσιαστικά σε πλατεία.
Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρει:

“Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθούμε την επιτελούμενη ανάπλαση μπροστά από το Πανελλήνιο να περιλαμβάνει σε μεγάλη έκταση επίστρωση κυβολίθων.
Επειδή ακριβώς ο προορισμός του συγκεκριμένου χώρου είναι για πάρκο αναψυχής και όχι για πλατεία ερωτάται η δημοτική αρχή γιατί εμμένει στην εκτεταμένη χρήση των κυβολίθων ενώ θα μπορούσε να επιλέξει τη δημιουργία ενός πραγματικού πνεύμονα πρασίνου με τη φύτευση γκαζόν που είναι πιο συμβατή με τέτοιους χώρους;”Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη της Ανάπλασης του πάρκου του Πανελληνίου προβλέπεται στο συγκεκριμένο σημείο η επίστρωση με κυβόλιθους τσιμέντου τεχνητής παλαίωσης και χρώματος terracotta. Το ροζ χρώμα στην κάτοψη αφορά πεζόδρομο με κυβόλιθους

Διαβάστε και αυτό:

Έτσι θα γίνει το Πάρκο νότια του Πανελληνίου!

Μάκαρης: “Το πάρκο του Πανελλήνιου έγινε πλατεία κυβολίθων”
To Top