ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: “Τι συμβαίνει επιτέλους με τη Μαραθόλακκα;”

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΞΑΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΛΟΓΩ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑΣ

“Τι συμβαίνει επιτέλους στην Μαραθόλακκα; Γιατί πάλι σε έκτακτη ανάγκη η Καλαμάτα χωρίς να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο;” Αμείλικτα τα ερωτήματα, που απευθύνει προς τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου, Μανώλης Μάκαρης, με αφορμή την κήρυξη εκ νέου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου του Δήμου Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 16 Φεβρουαρίου μετά από αίτημα του Δήμου είχε κηρυχθεί η Καλαμάτα με απόφαση Πέτρου Τατούλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Μαραθόλακκας. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ίσχυε μέχρι 14 Μαΐου, οπότε και έγινε αυτοδίκαιη άρση της. Εκ νέου όμως ο Δήμος ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πάλι για τα σκουπίδια, όπως και αποφασίστηκε.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μανώλης Μάκαρης αναρωτιέται τι πραγματικά συμβαίνει στη Μαραθόλακκα, καθώς η κατάσταση υποτίθεται ότι έχει ομαλοποιηθεί μετά και την εγκατάσταση εκεί της νέας αναδόχου εταιρείας. Η ΗΛΕΚΤΩΡ ανέλαβε μαζί με τα σκουπίδια που καταφθάνουν καθημερινά εκεί, να διαχειριστεί και τους χιλιάδες τόνους συσσωρευμένων σκουπιδιών, αποτέλεσμα της ελλιπούς διαχείρισης από την προηγούμενη εταιρεία (Ecowaste).

Ο Μανώλης Μάκαρης στην αιχμηρή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για “θάψιμο ανεπεξέργαστων απορριμμάτων” και ουσιαστικά κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για εν κρυπτώ ενέργειες αναφορικά με την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Μανώλη Μάκαρη:

ΜΑΚΑΡΗΣ: “Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ”

“Τι συμβαίνει επιτέλους στην Μαραθόλακκα; Γιατί πάλι σε έκτακτη ανάγκη η Καλαμάτα χωρίς να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο;
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να κηρύξει εκ νέου και για 3 ακόμα μήνες το Δήμο Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα.

Ως γνωστόν η ανεξέλεγκτη απόθεση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα και η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που έχει συντελεστεί στην περιοχή έχει οδηγήσει επανειλημμένα σε αδιέξοδο την δημοτική αρχή Καλαμάτας που αναζητά για μια ακόμα φορά σωσίβιο στην Περιφέρεια.

Τα εύλογα ερωτήματα που τίθενται και καλείται να απαντήσει η δημοτική αρχή είναι:
1. Δεν έχει αποκατασταθεί η ομαλή διαχείριση των απορριμμάτων με το νέο ανάδοχο όπως έχει ισχυριστεί κατ΄επανάληψη η δημοτική αρχή; Αλλιώς γιατί αιτείται την εκ νέου κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει ως όφειλε το δημοτικό συμβούλιο;

2. Συντελούνται ή όχι ενέργειες που παραβιάζουν την περιβαλλοντική νομοθεσία όπως θάψιμο ανεπεξέργαστων απορριμμάτων;
Η δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει στα συγκεκριμένα εύλογα ερωτήματα σε αυτό το ιδιαίτερα κρίσιμο για την Καλαμάτα ζήτημα”.

Μ.Π.

Μάκαρης: “Τι συμβαίνει επιτέλους με τη Μαραθόλακκα;”
To Top