ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: “Θέλανε κάποιον άλλον επικεφαλής”

“ΒΟΜΒΕΣ” ΜΑΚΑΡΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ: “ΥΠΗΡΞΕ ΑΔΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ”

“Τους είχα ενημερώσει εγκαίρως απλά δεν θέλανε. Περιμένανε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Και διαρρέανε στον Τύπο διάφορα δημοσιεύματα εναντίον μου. Υπήρχε πολεμική εναντίον μου. Άδικη πολεμική”

Την απογοήτευση και την πικρία του για τη στάση των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του δεν έκρυψε ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Ο Μανώλης Μάκαρης αναρωτιέται τι μεσολάβησε και άλλαξε η στάση των δημοτικών συμβούλων του απέναντί του το τελευταίο διάστημα, που το προσδιορίζει από τον Ιούνιο και μετά. Ο ίδιος έκανε λόγο ξανά για “σκοτεινούς διαδρόμους και υπόγειες διαβουλεύσεις, δήλωσε υπέρμαχος των ανοιχτών διαδικασιών αλλά και των συνεργασιών. “Όλα στο φως τίποτα υπογείως. Αυτή ήταν η διαφωνία μας”

Ο Μανώλης Μάκαρης με την αναφορά για “υπόγειες διαβουλεύσεις” άφησε ουσιαστικά αιχμές για άνωθεν παρεμβάσεις και παράκεντρα εξουσίας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες, εκτιμώντας οτι η αλλαγή στη στάση και συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων του- που έγινε ξαφνικά και χωρίς τίποτα να προϊδεάζει, υποδηλώνει άλλου είδους σχεδιασμούς. Η ξαφνική απόσυρση από το πρόσωπό του της εμπιστοσύνης εκ μέρους των συμβούλων του προκαλεί ερωτηματικά σύμφωνα με τον ίδιο, για το τι ή ποιοι μεσολάβησαν. Όπως ανέφερε, “μέχρι τελευταία στιγμή φωτογραφίζονταν μαζί μου… Τί άλλαξε;”, ενώ έκανε λόγο για “πριόνισμα” από τους συμβούλους της παράταξής του, εννοώντας προφανώς την υπονόμευσή του.

“Δεν ήταν πολιτική η διαφωνία μας. Σε όλα συμφωνούμε. Θέλανε κάποιον άλλον στην επόμενη θητεία”, συμπληρώνοντας “δεν αρνήθηκα ποτέ να μπω και εγώ σε διαδικασία κρίσης. Σε όλη τη ζωή μου είτε ως γιατρός, είτε ως δημοτικός σύμβουλος, σε οποιαδήποτε θέση και αν είμαι, κρίνομαι από το έργο μου. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ την κρίση.

Απλά αυτοί δεν θέλανε να μου δώσουν τη δυνατότητα να κριθώ. Προφανώς κάτι άλλαξε και πήραν άλλες αποφάσεις

“ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ”

Ουσιαστικά η παράταξη Μάκαρη μετά την άρνηση των 6 δημοτικών συμβούλων του να παρευρεθούν στην ανοιχτή συνέλευση και την ανοιχτή διαφωνία τους με τον επικεφαλής, έχει υποστεί “ρωγμές”, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι τους “είχε ενημερώσει εγκαίρως, απλά δεν θέλανε, και περιμένανε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες”, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι “αν θέλουν οι συνάδελφοι να δημιουργήσουν άλλη παράταξη εγώ δεν έχω κανένα θέμα”.

“Εγώ δεν είπα ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος χωρίς τις διαδικασίες της παράταξης, που είναι η Ανοιχτή Συνέλευση”, είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ανοιχτός σε προεκλογικές ή μετεκλογικές συνεργασίες στη βάση πάντα προγραμματικής σύγκλισης.

“Όταν σε υποστηρίζει η ανοιχτή συνέλευση, η πλειοψηφία του ψηφοδελτίου, και η πλειοψηφία των τοπικών συμβούλων, έχεις ηθική υποχρέωση να συνεχίσεις”

“Ο ΣΤΑΘΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ”

Ο Μανώλης Μάκαρης από την αναφορά των δημοτικών συμβούλων διαχώρισε τον δημοτικό σύμβουλο Στάθη Σταματόπουλο, λέγοντας ότι χαίρεται που ξεκαθάρισε επισήμως ότι δεν θέλει να είναι επικεφαλής και πως ούτε ο ίδιος δεν γνώριζε το μέγεθος της πολεμικής κατά Μάκαρη.

ΟΙ “SUPER STARS” ΚΑΙ ΟΙ “ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΟΜΗΤΕΣ”

Αναφορικά με την ονοματολογία που έχει ακουστεί το τελευταίο διάστημα για νέο επικεφαλής στις επερχόμενες εκλογές, ο Μανώλης Μάκαρης δήλωσε υπέρμαχος των δημοκρατικών διαδικασιών, που πάντοτε άλλωστε τηρούσε η παράταξη, διαφώνησε με τους “super stars”, που προμοτάρουν εαυτούς ως υποψήφιους, και ζήτησε όλα στο φως και όχι να αποφασίζουν άλλοι σε σκοτεινούς διαδρόμους.

Άλλωστε, ο ίδιος στην πρόσφατη ομιλία του στην Ανοιχτή Συνέλευση της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες” είχε κάνει λόγο για “μεγάλη δυναμική κοινωνική συμμαχία, μακριά από κομματάρχες και υπόγειες συνεργασίες”, ενώ αίσθηση είχαν προκαλέσει οι αναφορές σε “αυτοδιοικητικούς κομήτες λίγο πριν τις εκλογές”, “επίδοξους σωτήρες” και “δαχτυλίδια”, εννοώντας σε όλες τις περιπτώσεις τους “εκλεκτούς” που ορίζονται-επιβάλλονται από τους κομματάρχες και που διαθέτοντας κομματικές περγαμηνές επισκιάζουν ή υπερτερούν κάθε άλλης υποψηφιότητας. Στον αντίποδα, η δική του ανεξάρτητη υπερκομματική υποψηφιότητα βρίσκεται μακριά από κομματικά χρίσματα και επικυρώσεις, και αυτό είναι ίσως το “αμάρτημα” του Μανώλη Μάκαρη και η αιτία της ξαφνικής μεταστροφής των συμβούλων του και της “πολεμικής” εναντίον του.

Μαίρη Περδικέα

To Top