ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: “Προωθούνται μεσοβέζικες λύσεις για το υγειονομικό κενό στην Πυλία-Το Υπουργείο Υγείας να πάψει να εθελοτυφλεί”

Μάκαρης: "Χρειάζονται μόνιμες λύσεις για το υγειονομικό κενό της Ανατολικής Πυλίας"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Μετά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κας Αγαπηδάκη ότι δεν υφίσταται υγειονομικό κενό στην Ανατολική Πυλία και αφού προωθούνται μεσοβέζικες λύσεις για παρουσία στην περιοχή ασθενοφόρου στελεχωμένου από τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα πρέπει να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

1. Η μεταφορά ασθενών με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μπορεί να διασφαλιστεί επαρκώς μόνο με πιστοποιημένους διασώστες και για αυτό θα πρέπει στη νέα προκήρυξη για την πρόσληψη πληρωμάτων για ασθενοφόρα να συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη περιοχή. Παράλληλα θα πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί μόνιμος σταθμός ΕΚΑΒ στην περιοχή που θα την καλύπτει καθημερινά και επί 24ώρου βάσεως

2. Άμεσα θα πρέπει να στελεχωθεί το Κέντρο Εφημερίας στη Λογγά έτσι ώστε να εφημερεύει όλες τις μέρες του μήνα επί 24ώρου βάσεως και όχι να εφημερεύει μόνο 18 μέρες όπως γίνεται τώρα.

3. Παράλληλα θα πρέπει να επιδιωχθεί άμεσα η δημιουργία Κέντρου Υγείας που θα καλύπτει όλη την περιοχή και θα προσφέρει πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα τόσο στα τακτικά όσο και στα έκτακτα περιστατικά.
Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να πάψει πια να εθελοτυφλεί μπροστά στις υπαρκτές υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού της Ανατολικής Πυλίας και να προχωρήσει άμεσα στις προαναφερόμενες λύσεις..
Μανώλης Μάκαρης-Ιατρός καρδιολόγος

Δημοφιλέστερα

To Top