ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: Ποιος κυβερνά τελικά τον Δήμο Καλαμάτας; Ο Δήμαρχος ή οι …παρασύμβουλοι;

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΓΓΕΛΗΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΩΣ “ΜΠΑΧΑΛΟ” ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα ο επικεφαλής και τα στελέχη της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” στην πλατεία νότια του Πανελληνίου.

Ο Μανώλης Μάκαρης, ο Σταμάτης Μπεχράκης, ο Χρήστος Αναστασόπουλος και ο Νίκος Χριστόπουλος άσκησαν δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή για τον ένα χρόνο που βρίσκεται στα ηνία του Δήμου Καλαμάτας και ζήτησαν να γίνει ο προβλεπόμενος απολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο από τον Δήμαρχο Καλαμάτας.
Αναφέρθηκαν σε επιμέρους θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του Δήμου ανά τομείς, ενώ δεν έλειψε η κριτική για τον τρόπο και το ύφος των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το οποίο χαρακτήρισαν ως “μπάχαλο”.

“Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας με μια σειρά από ενέργειες υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο”, δήλωσε ο Μανώλης Μάκαρης, συμπληρώνοντας ότι αυτό αποτελεί “μια ξεκάθαρη επιλογή αφού δεν μπορεί να το ελέγξει”.

“ΜΠΑΧΑΛΟ” Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Έκανε λόγο για συνεχής απαξίωση του Δ.Σ. Μεγάλες ευθύνες  απέδωσε στον πρόεδρο του Δ.Σ. αλλά και στον Δήμαρχο που ανέχεται, όπως είπε, αυτή την κατάσταση. Όπως διευκρίνισε, ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν τηρεί ίσες αποστάσεις, αλλά λειτουργεί μεροληπτικά σε βάρος της αντιπολίτευσης. Αφήνει να εκστομίζονται ύβρεις, ειρωνείες, ακομα και απειλές από δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Αρχής. Ερμηνεύει κατά το δοκούν τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. ενώ ακόμα περιμένουν τον νέο κανονισμό να έρθει προς έγκριση.

“ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2021-Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ”: “ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ” ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μια σειρά από δράσεις δεν περνούν από τα συλλογικά όργανα του Δήμου, υποστήριξε ο Μανώλης Μάκαρης. Όπως η πρόσφατη επίσημη κατάθεση της πρότασης του Δήμου Καλαμάτας στην επιτροπή “ΕΛΛΛΑΔΑ 2021” για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 2021, πρόταση που δεν πέρασε από κανένα συλλογικό όργανο, με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να έχουν μαύρα μεσάνυχτα για τι ακριβώς περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους εορτασμούς. 

Ενώ δριμεία κριτική δέχτηκε και η απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας  για τις 167.500 ευρώ σε βάρος του δημοτικού προϋπολογισμού μόνο για ηχητική-φωτιστική κάλυψη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2021(!)

Μεροληπτικό και το site του Δήμου, όπως είπε ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου”, που προβάλει μονομερώς τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής αποσιωπώντας τις θέσεις της αντιπολίτευσης.

“Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ”

“Δεν προτιμά τον ζωντανό διάλογο, αλλά προτιμά την ανάγνωση των “απαντήσεών” του από το λάπτοπ, ακόμα και όταν του απευθύνονται εκείνη τη στιγμή. Ανέγνωσε από το λάπτοπ την απάντηση. Ποιός κυβερνά τον Δήμο; Ο Δήμαρχος ή οι παρασύμβουλοί του; Ο Δήμαρχος ή το επικοινωνιακό επιτελείο του;” διερωτήθηκε ο Μανώλης Μάκαρης.

“ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ”

Όσον αφορά το θέμα των συνεργασιών της Δημοτικής Αρχής, ο Μανώλης Μάκαρης δήλωσε πως η δημοτική αρχή δεν είχε ανάγκη τις συνεργασίες ωστόσο επέλεξε συνεργασίες με ιδεολογικές συγγένειες, αρνήθηκε τις προγραμματικές συγκλίσεις, ενώ πλέον προσεγγίζει “μεμονωμένους συμβούλους που έρχονται αποδυναμωμένοι” μέσα από τις “ανεξαρτητοποιήσεις” τους. Κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει την αλαζονεία και να δείξει πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας με τις παρατάξεις για το καλό του Δήμου”. Όπως δήλωσε ο ίδιος επιθυμεί να κάνει ο Δήμος βήματα μπροστά, ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής, ενώ στις εκτιμήσεις αρκετών που χαρακτηρίζουν ως “χαμένη τετραετία” τη θητεία Βασιλόπουλου, ο ίδιος συμφωνεί.

“ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΗ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ”

Εξέφρασε τους φόβους του για τα κονδύλια του Δήμου για την αντιμετώπιση του covid 19, δηλώνοντας οτι δεν έχει καμία ενημέρωση από τον Δήμο για τις δαπάνες, αυτές αν και έχει επανειλημμένως ζητήσει, αφήνοντας αιχμές για κατασπατάληση πόρων για άσχετα με το covid θέματα. Όπως εξήγησε κάθε μήνα ο Δήμος στέλνει στο Υπουργείο αναλυτική έκθεση για τις δαπάνες και τις εισρροές που είχε. Αυτή την έκθεση ζητά και η παράταξή του και δεν τους έχει δοθεί μέχρι σήμερα. “Εμείς στα επείγοντα, στο Νοσοκομείο, δεν έχουμε ποδονάρια, και ο Δήμος πήρε για να τα κάνει τί;” διερωτήθηκε, αντιπαραβάλλοντας την πρόσληψη γραφίστα στον Δήμο για την αντιμετώπιση του covid, την ίδια ώρα που αρνείται να μετατρέψει σε πλήρους απασχόλησης τις σχολικές καθαρίστριες ώστε να επιτυγχάνεται επαρκέστερη καθαριότητα στα σχολεία. “Μας παραπλάνησαν και μας έλεγαν για πολύ μεγάλα κόστη. Τελικά το κόστος αυτό δεν υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ το χρόνο”, δήλωσε ο Μανώλης Μάκαρης.

 

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Μανώλη Μάκαρη

Η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Σταμάτη Μπεχράκη

Η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Αναστασόπουλου

Η τοποθέτηση του Νίκου Χριστόπουλου για τα θέματα του Πολιτισμού

To Top