ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: “Πάγιο αίτημά μας η ολοκλήρωση των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας”

“Πάγιο αίτημά μας η ολοκλήρωση των ανασκαφών και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Θουρίας”

“Διαχρονικά η παράταξή μας θεωρεί ότι η προστασία και η αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πρέπει να αποτελεί σταθερό στόχο κάθε Δημοτικής Αρχής και θα πρέπει να επιδιωχθεί η επαρκής χρηματοδότηση από την Πολιτεία αλλά και από τα ευρωπαϊκά προγράμματα αξιόλογων χώρων αρχαιολογικού ή ιστορικού ενδιαφέροντος.
Η Αρχαία Θουρία αποτελεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, η ανασκαφή του οποίου από την αρχαιολόγο κ. Ξένη Αραπογιάννη έχει φέρει στο φως μοναδικές ανακαλύψεις όπως το Ασκληπιείο και πρόσφατα το Αρχαίο Θέατρο.
Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Ξένης Αραπογιάννη, “Αρχαία Θουρία – Το Ασκληπιείο”, θέτουμε πάλι το πάγιο αίτημά μας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το ανασκαφικό έργο και να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες εργασίες για την αποκατάσταση, προστασία, συντήρηση και ανάδειξη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου αλλά και για την κατασκευή των αναγκαίων οδών πρόσβασης προς αυτόν.
Αναμφισβήτητα ο πολιτισμός και πιο συγκεκριμένα ο πολιτιστικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει πεδίο πολλαπλής ανάπτυξης για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.
Είναι βέβαιο ότι με στοχευμένο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό και ένα σύγχρονο και με προοπτικές μάστερ πλαν τουρισμού ο τόπος μας μπορεί να αποτελέσει κέντρο υψηλής επισκεψιμότητας και κορυφαίο πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό παγκοσμίως, κάτι που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για την τοπική μας κοινωνία”.

Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Καλαμάτας

Μάκαρης: “Πάγιο αίτημά μας η ολοκλήρωση των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας”
To Top