ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: “Να επεκταθεί το Αστικό ΚΤΕΛ και στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας”

Μάκαρης: “Πρέπει να γίνει ένα αξιόπιστο δίκτυο αστικής συγκοινωνίας”

Την ανάγκη να καλυφθούν όλες οι αστικές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας από ένα αξιόπιστο δίκτυο αστικής συγκοινωνίας επεσήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το βράδυ της Πέμπτης ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης.

Όπως υποστήριξε, η παράταξή του είναι θετική στην επέκταση του Αστικού ΚΤΕΛ μέχρι τη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, κάτι που άλλωστε ήδη από το 2015 το είχαν υποστηρίξει και είχαν επιδιώξει συναντήσεις με φορείς και επαγγελματίες των περιοχών αυτών αλλά και με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας.

Εκείνο στο οποίο όμως έδωσε βαρύτητα είναι να γίνει μια συνολική κάλυψη του Δήμου Καλαμάτας. “Πρέπει να γίνει ένα αξιόπιστο δίκτυο αστικής συγκοινωνίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι κεντρικές οδοί της πόλης όπως “η Ηρώων και η Ακρίτα αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετούνται από κανένα λεωφορείο. Στο Αστικό ΚΤΕΛ έχουν ένα σχέδιο, ώστε να καλυφθούν όλες οι περιοχές. Το Αστικό ΚΤΕΛ μπορεί κάλλιστα να καλύψει τις αστικές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας και το Υπεραστικό τις υπεραστικές”.

Όπως επεσήμανε υπάρχουν αιτήματα πολιτών όπως για παράδειγμα στη Σπερχογεία που το λεωφορείο φτάνει μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας, “ούτε 2 χλμ δεν είναι η Σπερχογεία από εκεί. Πρέπει να τα δούμε όλα αυτά”, δήλωσε.

“ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ”

Στο πλαίσιο της ευρύτερης δικτύωσης της Αστικής Συγκοινωνίας, ο Μανώλης Μάκαρης πρότεινε να επεκταθεί το αστικό ΚΤΕΛ και στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Όπως δήλωσε, το Αστικό ΚΤΕΛ μπορεί να καλύψει ένα ευρύτατο δίκτυο συγκοινωνιών σε όλη την πόλη. Μάλιστα ο ίδιος στηλίτευσε τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινούνται οι διαδικασίες για να γίνουν οι όποιες αλλαγές, με ενδεικτικό το γεγονός ότι ήδη από το 2015 συζητείται η επέκταση του Αστικού ΚΤΕΛ σε Βέργα και Μ.Μαντίνεια και εν έτει 2018 υπάρχει ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο (θετική γνωμοδότηση) και έπεται η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την επέκταση ή μη.

“Είναι θετικό αυτό που είπε ο δήμαρχος για τη “νέα εποχή”, αλλά αν είναι να περιμένουμε για την επέκταση άλλα 10 χρόνια για να πάει στο Αεροδρόμιο, και άλλα 20 για να πάει στην Ηρώων, μάλλον η νέα εποχή έχει αργήσει”

Η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη ψήφισε θετικά για το θέμα της επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας σε Βέργα και Μικρή Μαντίνεια με την επισήμανση να δικτυωθεί η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας από δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, που θα εξυπηρετούν όλες τις αστικές περιοχές.

Μαίρη Περδικέα

To Top