ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: «Γεφύρι της Άρτας» το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Eρωτήματα που ζητούν απαντήσεις- και όχι ρητορικά- απευθύνει στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης. Γιατί δεν έχει κηρυχθεί ακόμα έκπτωτος ο ανάδοχος του έργου, καθώς έληξε ακόμα μια προθεσμία που του είχε δοθεί, αλλά και πότε τελικά θα αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες του Μεγάρου, και αυτό θα αξιοποιηθεί στο έπακρο. Ένα Μέγαρο Χορού που σύμφωνα με τον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας θυμίζει περισσότερο “Γεφύρι της Άρτας”. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας –κόστους 14 εκατομμυρίων ευρώ- ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007 και ενώ έχουν περάσει 11 χρόνια παραμένει ημιτελές γιατί παρουσιάζει κακοτεχνίες και κατασκευαστικές αστοχίες (μηχανισμοί σκηνής και έδρες καθισμάτων) ενώ λειτουργεί περιστασιακά και δεν μπορεί να φιλοξενήσει παραστάσεις υψηλών απαιτήσεων για τις οποίες κατασκευάστηκε. Για την αποκατάσταση αυτών των κακοτεχνιών και αστοχιών έχουν δοθεί επανειλημμένες παρατάσεις στην ανάδοχο εταιρεία από την δημοτική αρχή Καλαμάτας.
Μάλιστα με την απόφαση 361/2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έδωσε μια ακόμα προθεσμία (40 εργάσιμες ημέρες )στην ανάδοχο εταιρεία για την ολοκλήρωση των εργασιών που προβλέπονται στις συμβατικές της υποχρεώσεις .
Η συγκεκριμένη προθεσμία έληξε στις 18 Σεπτεμβρίου.
Ερωτάται λοιπόν η δημοτική αρχή:

Γιατί δεν ενεργοποίησε την οριστικοποίηση της έκπτωσης της αναδόχου εταιρείας από τις 18/9/2017 όπως προέβλεπε ρητώς η προαναφερόμενη απόφαση του ΔΣ Καλαμάτας;

Πότε και με ποιο τρόπο θα αποκατασταθούν επιτέλους οι κακοτεχνίες και οι κατασκευαστικές αστοχίες του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας;

Πότε και με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθούν στο έπακρον οι μεγάλες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες του συγκεκριμένου κτιρίου;

Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Δήμου Καλαμάτας

Μάκαρης: «Γεφύρι της Άρτας» το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
To Top