ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: Να ενταχθεί η Καλαμάτα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU

ΜΑΚΑΡΗΣ: “ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ Η ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ”

Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών με πολλαπλά οφέλη για την Τοπική Κοινωνία και την Τουριστική Ανάπτυξη της Καλαμάτας

“Οι νέες τεχνολογίες και η αξιοποίησή τους για μια καλύτερη καθημερινότητα των πολιτών αποτελεί εδώ και χρόνια “εργαλείο” των σύγχρονων πόλεων της Ελλάδας και του εξωτερικού για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες.
Αυτούς τους απαιτητικούς στόχους είναι ευνόητο ότι πρέπει να επιτύχει και η πόλη της Καλαμάτας, κάτι που δεν έχει γίνει εξαιτίας της ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής.

Πιο συγκεκριμένα, πολλά παράπονα εκφράζονται από πολίτες για το ασύρματο ίντερνετ του Δήμου που είναι πολύ αργό, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους υπάρχει. Επίσης και σε άλλα πεδία αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, η Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι υπολείπεται σημαντικά.
Σε αυτό το πλαίσιο η Δημοτική Παράταξη «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» προτείνει την ένταξη της πόλης της Καλαμάτας στο ιδιαίτερα σημαντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα wifi4EU.

Το σύστημα WiFi4EU απευθύνεται και σε δήμους και μπορεί να χρηματοδοτήσει το κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασης

Στόχος του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των τοπικών αρχών ώστε να αναπτύξουν και να προωθήσουν τις ψηφιακές τους υπηρεσίες, σε τομείς όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η ηλεκτρονική υγεία και ο ηλεκτρονικός τουρισμός μέσω μιας εξειδικευμένης εφαρμογής.
Με αυτόν τον τρόπο, πέρα της γρήγορης και αξιόπιστης σύνδεσης στο internet, οι πολίτες μπορούν να έχουν πολλαπλά οφέλη μέσω του κινητού τους, αλλά και άλλων συσκευών, στον τομέα της άμεσης και χωρίς γραφειοκρατία εξυπηρέτησης του δημότη από τον Δήμο.
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό για μια τουριστική περιοχή αποτελεί η εφαρμογή για κινητά ή τάμπλετ μιας χρηστικής και δωρεάν πλατφόρμας που να παρουσιάζει και να ενημερώνει τόσο τους Έλληνες όσο και τους ξένους επισκέπτες για τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας, όπως αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, παραλίες, τοπικές εκδρομές, επιχειρήσεις εστίασης και πολλά άλλα. Η εφαρμογή αυτή θα προτείνεται σε κάθε άτομο που θα συνδέεται στο ασύρματο internet του Δήμου.

Θα πρόκειται επομένως για έναν σύγχρονο ηλεκτρονικό οδηγό ξενάγησης, όπου ο χρήστης, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του και τον χρόνο που διαθέτει, θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της πόλης μας μέσα από ένα ελκυστικό αισθητικά περιβάλλον, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κείμενα και ακουστική ξενάγηση.
Τόσο η Δημοτική Παράταξη «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» όσο και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μανώλης Μάκαρης, πιστεύουν ότι είναι επιβεβλημένο να προσαρμοστεί τάχιστα η πόλη στην ψηφιακή εποχή με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και την τοπική οικονομία”.

Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Δήμου Καλαμάτας

Μάκαρης: Να ενταχθεί η Καλαμάτα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU
To Top