ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mάκαρης: “Εξαφανίζονται τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα” (video)

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, Δημήτρης Φαββατάς, Σταμάτης Μπεχράκης, Κώστας Γεωργακίλας, και οι Χρήστος Ζόμπολος και Νίκος Χριστόπουλος.

Ο Μανώλης Μάκαρης ήταν επικριτικός απέναντι στην τακτική της Δημοτικής Αρχής για συνεχείς αναβολές της συζήτησης για την παραλιακή ανάπλαση και τη Ναβαρίνου, ενώ κατήγγειλε πως τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα “εξαφανίζονται” και δεν δίνονται επαρκείς εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή για το που πηγαίνουν τα υπολείμματα, ενώ επιστράτευσε μέχρι και δορυφορικές φωτογραφίες για του λόγου το αληθές.

Τάχθηκε υπέρ της πεζοδρόμησης της Ναβαρίνου βάσει ολοκληρωμένου σχεδίου, υπέρ μεγάλων αθλητικών έργων που έχει ανάγκη η πόλη της Καλαμάτας, δήλωσε ότι δρομολογείται συνάντηση με Σωκράτη Φάμελλο για το πρόβλημα του Βιολογικού Καθαρισμού, και πρότεινε μια Σύμπραξη Δήμου Καλαμάτας και Περιφέρειας για επενδύσεις μέσω ΕΣΠΑ στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας.

“Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΗ”

“Η ανάπτυξη της Καλαμάτας έτσι όπως γίνεται είναι ανισόρροπη, δήλωσε ο Μανώλης Μάκαρης, εξηγώντας ότι, ενώ έχουν εισρεύσει αρκετά χρήματα (βιώσιμη αστική ανάπτυξη, Πράσινο Ταμείο, Δανεισμός του Δήμου)όλα τα χρήματα πήγαν στο μεγαλύτερο μέρος τους στο κέντρο της πόλης. Χρειάζεται ισόρροπη ανάπτυξη και τότε μόνο θα είναι δίκαιη ανάπτυξη για την πόλη, επεσήμανε ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: “ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ”

Όσον αφορά στην ανάπλαση της παραλίας-με αφορμή και την τρίτη αναβολή του θέματος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας- ο Μανώλης Μάκαρης δήλωσε ότι αυτή περιορίστηκε στη μονοδρόμηση της Ναβαρίνου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά “Δημόσια διαβούλευση και “Μαζί σχεδιάζουμε την πόλη μας” που αναφέρεται ως σύνθημα της Δημοτικής Αρχής στο φυλλάδιο της Βιώσιμης ανάπτυξης, δεν είδαμε. Αν έχετε δει κάτι τέτοιο να το πείτε και σε μένα”.

Ο Μανώλης Μάκαρης στάθηκε επικριτικά απέναντι στις συνεχείς αναβολές συζήτησης του θέματος για τη μονοδρόμηση της Ναβαρίνου λέγοντας ότι έγινε χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, χωρίς διαβούλευση των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτών, ενώ παρουσιάστηκε ως πρόχειρη λύση η μονοδρόμηση. Για την οποία η παράταξή του έχει εκφραστεί όχι μόνο με επιφυλάξεις αλλά αρνητικά.

Όπως εκτιμά, η μονοδρόμηση δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, πέρα από κάποιο στένεμα του δρόμου, ενώ η πρόταση της παράταξής του είναι να γίνει μια ολοκληρωμένη ανάπλαση σε όλη την παραλιακή ζώνη-σε βάθος 100 μέτρων, ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση των υπολοίπων οδών και να γίνουν διανοίξεις δρόμων, με Νο 1 προτεραιότητα τη διάνοιξη της οδού Κρήτης.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΚΑΡΗ

Η πρόταση της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί πολίτες” είναι να γίνει πεζοδρόμηση της Ναβαρίνου. Μια πεζοδρόμηση που όπως ειπώθηκε θα γίνει κατόπιν διαβούλευσης με τους κατοίκους και με προϋποθέσεις, δηλαδή κυκλοφοριακή μελέτη, πρόβλεψη για τη στάθμευση των αυτοκινήτων κλπ.
Ο Μανώλης Μάκαρης επανέλαβε πως στο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης δεν περιλαμβάνεται η διάνοιξη της Κρήτης- ένα διαχρονικό αίτημα και πρώην δημάρχων και του Νίκα.

ΜΑΚΑΡΗΣ: “ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΑΣ”

“Εμείς πάμε για ένα οργανωμένο σχέδιο και όχι βλέποντας και κάνοντας όπως ο Νίκας”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι για τρίτη φορά αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, και μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί ούτε σχεδιάγραμμα, ούτε ένα σκαρίφημα για το πως θα γίνει η Ναβαρίνου, σύμφωνα με τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής.

“ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ”

Κοινή συνισταμένη της παράταξης Μάκαρη είναι ότι χρειάζεται να γίνουν μεγάλα αθλητικά έργα στον Δήμο Καλαμάτας, καθώς “οι αθλητικές υποδομές της πόλης είναι ανεπαρκείς. Δίνεται τώρα η ευκαιρία μέσω ΣΔΙΤ να γίνουν”, επεσήμανε ο Μανώλης Μάκαρης, ενώ ερωτηθείς για τη δική τους πρόταση δήλωσε πως έχουν προτείνει ένα Παλαί Ντε Σπορ και ένα νέο κολυμβητήριο, “τα οποία και συμπεριλήφθησαν στην εισήγηση και γι’αυτό ψηφίσαμε υπέρ”.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: “ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ- ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΦΑΜΕΛΛΟ”

“Διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι το πρόβλημα, καθώς η εναπόθεση λυματολάσπης έρχεται σε επαφή με αποστραγγιστικό κανάλι που οδηγεί στον ποταμό Άρι και από εκεί στη θάλασσα”, δήλωσε ο Μανώλης Μάκαρης, ενώ προανήγγειλε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο για το θέμα. Η πρόταση της παράταξης Μάκαρη είναι να αδρανοποιηθεί η λυματολάσπη και να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό. “Υπάρχουν προγράμματα να το πετύχουμε”. Και ο Κώστας Γεωργακίλας επεσήμανε την αξιοποίηση της λυματολάσπης ως λίπασμα (εδαφοβελτιωτικό), αλλά και την επεξεργασία του νερού του Βιολογογικού Καθαρισμού για άρδευση.

ΓΙΑ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ: “ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ! Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ”

“Η Μαραθόλακκα είναι μεγάλη πληγή, δήλωσε ο Μανώλης Μάκαρης ενώ εξέφρασε την απορία του για το που έχουν εξαφανιστεί τα σκουπίδια της Μαραθόλακκας, δείχνοντας μάλιστα και δορυφορικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν την κατάσταση στην περιοχή.

“Επανειλημμένα ρωτήσαμε που βρίσκεται το υπόλειμμα (γύρω στους 30.000 τόνους). Οι απαντήσεις δεν ήταν πειστικές. Είδαμε δορυφορικές λήψεις για το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, για να έχουμε προσωπική άποψη. Έχουμε εξαφάνιση σκουπιδιών!”

ΓΙΑ ΓΠΣ: “ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ”

Για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Καλαμάτας και την αναθεώρησή του, που προωθεί η Δημοτική Αρχή, μίλησε ο Μανώλης Μάκαρης,και ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός, λέγοντας πως “η απόφαση του ΣτΕ είναι καταπέλτης, είναι εντελώς ψηφοθηρικό αυτό που επιχειρείται, και σίγουρα θα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Πρέπει να πάψουμε να καλλιεργούμε ψεύτικες ελπίδες σε έναν κόσμο για να υφαρπάξουμε την ψήφο του”. Αναφέρθηκε επίσης σε 700 στρέμματα γης στο κέντρο της πόλης που δεν έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης και μπορούν με πράξη εφαρμογής να αλλάξουν. Kαι ο Κώστας Γεωργακίλας μίλησε για γενικευμένη πράξη εφαρμογής που θα έπρεπε να κάνει ο Δήμος Καλαμάτας, ώστε να μην πληρώσουν χιλιάδες ευρώ οι πολίτες για τυχόν αλλαγές που θα επιχειρήσουν, ενώ δήλωσε ότι μόνο σημειακές παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν.

Για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας επέκρινε την πρόταση Νίκα να ιδιωτικοποιηθεί κατά το πρότυπο της Fraport, και πρότεινε τη Σύμπραξη Δήμου Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου για επενδύσεις και αναβάθμιση του Αεροδρομίου μέσω ΕΣΠΑ.”Έχουν εξαντληθεί οι άλλες προϋποθέσεις; αναρωτήθηκε. Γιατί να μην γίνει κάτι τέτοιο;”.

Τέλος δήλωσε πως η παράταξή του είναι έτοιμη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και πως ο ίδιος θα είναι ξανά υποψήφιος.

Μαίρη Περδικέα

To Top