ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: Να διεκδικήσει ο Δήμος Καλαμάτας το Στρατόπεδο προς όφελος των δημοτών

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Εφόσον, σύμφωνα με την σχετική ειδησιογραφία, έχει δρομολογηθεί η κατάργηση του στρατοπέδου Καλαμάτας, ο Δήμος οφείλει να το διεκδικήσει προς όφελος των δημοτών. Παντού, σε όλη την Ελλάδα, όταν καταργείται ένας στρατιωτικός χώρος, ο οποίος βρίσκεται εντός ή πλησίον του αστικού ιστού, διεκδικείται άμεσα από την τοπική κοινωνία και μετατρέπεται σε κοινόχρηστο χώρο αναψυχής και πρασίνου.
Δυστυχώς, στην Καλαμάτα, η προηγούμενη και η νυν δημοτική αρχή, αγκυλωμένες στον στόχο της διατήρησης και μόνο του στρατιωτικού χαρακτήρα του στρατοπέδου, δεν έχουν προβεί στην αυτονόητη διεκδίκησή του.
Η παράταξή μας, μάλιστα, έχει προτείνει να δημιουργηθεί στο χώρο του στρατοπέδου ένα περιβαλλοντικό πάρκο με κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Παράλληλα, και οι περισσότερες από τις δημοτικές παρατάξεις είχαν τοποθετηθεί προεκλογικώς με ανάλογες προτάσεις.
Είναι επιτακτική ανάγκη -λόγω του διαφαινόμενου κλεισίματος του στρατοπέδου- το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για την άμεση διεκδίκησή του από τον Δήμο Καλαμάτας προς όφελος των δημοτών.

Μάκαρης: Να διεκδικήσει ο Δήμος Καλαμάτας το Στρατόπεδο προς όφελος των δημοτών
To Top