ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκαρης: “O αγώνας μας διαρκής για την ανάδειξη των προβλημάτων της Καλαμάτας”

ΜΑΚΑΡΗΣ: “ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ”

Έναν απολογισμό τετραετίας έκανε ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες” κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Vino Banco Tapas Bar στο Ιστορικό Κέντρο, το απόγευμα της Κυριακής.

Στον ασφυκτικά κατάμεστο χώρο του Tapas βρέθηκαν όλοι οι φίλοι, υποστηρικτές και συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια της δημοτικής παράταξης Μάκαρη, προκειμένου να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, την οποία ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας π.Φίλιππος Χαμαργιάς, που στο τέλος είπε την αγαπημένη του μαντινάδα και καταχειροκροτήθηκε!

Ο Μανώλης Μάκαρης στην ομιλία του τόνισε τον διαρκή αγώνα που κάνει η παράταξη “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” για την ανάδειξη των προβλημάτων της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, προτείνοντας πάντα λύσεις ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες.
Έκανε λόγο για μια σειρά από προβλήματα του Δήμου που η παράταξή του ανέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, με προεξάρχουσα την ανάδειξη της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του Ταϋγέτου από την κακή διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα.

Επανέλαβε τη σημασία που πρέπει να δοθεί στην αλλαγή της διαχείρισης των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και ενίσχυση της ανακύκλωσης, από την οποία ο δήμος μπορεί να εξοικονομήσει 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Για την ανάδειξη των προβλημάτων του Βιολογικού Καθαρισμού και τη διαχείριση της λυματολάσπης.

“Η Δημοτική Αρχή έχει εγκαταλείψει τις συνοικίες”

Μίλησε για την ανάδειξη των προβλημάτων των υποδομών της πόλης, καθώς όπως επεσήμανε, τα έργα περιορίζονται σε έναν άξονα πέριξ της Αριστομένους, ενώ η παράταξή του από την αρχή επέμενε στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.
Η Δημοτική Αρχή έχει εγκαταλείψει τις συνοικίες, δήλωσε ο Μανώλης Μάκαρης, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί και το Ιστορικό Κέντρο της πόλης.

Υπογράμμισε τον αγώνα για σύγχρονες αθλητικές υποδομές στην Καλαμάτα και για αξιοποίηση όλο το χρόνο του Μεγάρου Χορού και όχι μόνο 15 με 20 ημέρες τον χρόνο. “Μια επένδυση που κόστισε 15.000.000 ευρώ δεν πρέπει να μένει ούτε μια μέρα ανεκμετάλλευτη”, είπε χαρακτηριστικά.

“Καλαμάτα 2020-2025”

Αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον για τις 19 θεματικές ομάδες πολιτών που έχει συγκροτήσει η παράταξη “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες”, προκειμένου μέσα απο την ευρεία διαβούλευση από τη βάση, από την ίδια την τοπική κοινωνία, να αναδειχτούν τα προβλήματα σε κάθε τομέα και να προταθούν λύσεις, με βασικό σκοπό την κατάρτιση του προγράμματος “Καλαμάτα 2020-2025”, μέσα από τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.

Εκδήλωση την Τετάρτη για την πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων και την Οδική Ασφάλεια

Ο Μανώλης Μάκαρης αναφέρθηκε στην εκδήλωση που διοργανώνει ο “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” σε συνεργασία με τη διαρκή επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, τον Σύλλογο SOS Τροχαία εγκλήματα και την Αστυνομική Διεύθυνσης Μεσσηνίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια που θα γίνει αυτή την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 19.00 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” στο Διοικητήριο.

Μια καλή και δημιουργική χρονιά ευχήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Πέτρος Κωνσταντινέας, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Επανέλαβε τη θέση του πως η οικονομική κρίση είναι απότοκος πρωτίστως μιας ηθικής κρίσης και μιας κρίσης παιδείας, και ευχήθηκε υγεία και αγάπη σε όλους, κυρίως όμως προσωπική βελτίωση. “Να φτιάξουμε τους εαυτούς μας και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι”, είπε χαρακτηριστικά.

Μαίρη Περδικέα

To Top