Επί Σκηνής

“Το μαγκάλι”: Για δύο μόνο παραστάσεις από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Το θεατρικό έργο «Το μαγκάλι», του φιλιατρινού συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό της Καλαμάτας, για δύο μόνο παραστάσεις, την Πέμπτη και Παρασκευή 29 και 30 Μαρτίου 2018, στις 9.00 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.

Το έργο διαπραγματεύεται την ιστορία πέντε γυναικών, (χήρες όλες) διαφορετικών ηλικιών σε μια βραδινή τους επίσκεψη στο σπίτι της κυρά Καλλιόπης στα Φιλιατρά, που συζητούν, αστειεύονται, φιλονικούν και κουτσομπολεύουν αναμασώντας αναμνήσεις από τους μακαρίτες συντρόφους τους και το παρελθόν τους.

Με την κουβέντα γύρω από ένα μαγκάλι, βγάζουν στην επιφάνεια το βαθύ συντηρητισμό τους, τη θρησκοληψία τους, τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις με τα μικροσυμφέροντα που τις χαρακτηρίζουν και το άγχος της περασμένης ηλικίας τους.
Όλα αυτά μέχρι που εμφανίζεται ένας όμορφος νέος άντρας…

“Οι ώρες που περάσαμε παρέα με το κείμενο, μας έφεραν στο προσκήνιο μνήμες από το παρελθόν και χαρακτηριστικά πρόσωπα της επαρχίας που μας βοήθησαν να κεντήσουμε το χαρακτήρα κάθε ρόλου. Ερασιτέχνες όλοι, προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε προς τα έξω, την εσωτερική χαρά που νοιώσαμε, ενσαρκώνοντας πρόσωπα γραφικά και αστεία, μέσα από ένα κείμενο γεμάτο γέλιο και αυτοσαρκασμό.”

Παίρνουν μέρος με αλφαβητική σειρά: Φανή Αλεξανδρή, Τέτα Βασιλάκη, Γιώτα Βασιλειάδη, Αντρέας Βρυώνης, Ισμήνη Κωνσταντοπούλου και Λέττα Πετρουλάκη.

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=w10ctt49_eI

Τη μουσική επιμέλεια έκανε η Τέτα Βασιλάκη και στη σκηνοθεσία έπαιξαν ρόλο οι προτάσεις όλης της ομάδας. Ευχαριστούμε για τη σημαντική βοήθεια της ηθοποιού Σταυρούλας Μπαρδουνιώτη και τις χρήσιμες συμβουλές της Κατερίνας Πετρουλάκη και του Βενετσάνου Μπαλόπουλου.

Το πρόσφατο έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

To Top