Μουσική

Μαγική μουσική βραδιά στο Ανδρομονάστηρο από τις “Εαρινές Συγχορδίες”

Μία μαγική μουσική βραδιά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ 3/8 στο Ανδρομονάστηρο του Δήμου Μεσσήνης και παρακολούθησαν την εκδήλωση «Εαρινές συγχορδίες», με διασκευές σε έργα Ελλήνων συνθετών.

Το καταξιωμένο κουαρτέτο εγχόρδων, στο οποίο συμμετείχαν η Αλεξάνδρα Νούσια με το α΄ βιολί, η Ελένη Παπαδοπούλου με το β΄ βιολί,  η Χριστίνα Καμινάρη με βιόλα και η Λυδία Παναγιωταρέα με βιολοντσέλο και τη συνοδεία του Μιχάλη Κόρμαλη στα πλήκτρα και την ενορχήστρωση, συνεπήραν το κοινό και κέρδισαν το παρατεταμένο του χειροκρότημα. Η εξαιρετική φωνή της Ερωφίλης Παναγιωταρέα συγκίνησε τον κόσμο με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες.

Η εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μεσσήνης, πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο και ξεκίνησε με τη Δωδεκανησιακή Σουίτα Νο.1, του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη και συνεχίστηκε με αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι με διασκευές ορχηστρικών έργων και τραγουδιών του.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει μετά την επιτυχημένη περυσινή εκδήλωση, να υποδέχεται μία ακόμα ποιοτική μουσική εκδήλωση στο ξεχωριστό μοναστηριακό συγκρότημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, που προσδίδει μυσταγωγική ατμόσφαιρα στη συναυλία.

Την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, την ΠΕΔ Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο, παρουσίασε η πρόεδρος της «ΦΑΟΣ» Κοιν.Σ.Επ. Νέλλη Κουβελάκη. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, οι αντιδήμαρχοι Ελένη Τσέλιου, Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Κώστας Μαλιώτης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αναστάσιος Τσερπές, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης και το μέλος Δώρα Βαρανάκη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαίας Μεσσήνης Κώστας Πανούσης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος, κ.ά.

 

Μαγική μουσική βραδιά στο Ανδρομονάστηρο από τις “Εαρινές Συγχορδίες”
To Top