Μεσσηνιακή Κουζίνα

Μ.Μαντίνεια: Επιτυχημένη η 8η Γιορτή Λαδιού

Mε μεγάλη επιτυχία και θεαματική προσέλευση φίλων της περιοχής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 20/8 η 8η Γιορτή Λαδιού στη Μικρή Μαντίνεια, στο προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείου.

Περισσότερα από 500 άτομα βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης και απόλαυσαν την φιλοξενία των διοργανωτών αλλά και παραδοσιακές νοστιμιές, που έφτιαξαν οι κυρίες της Μικρής Μαντίνειας χρησιμοποιώντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα, όπως δίπλες, κουλούρια, λαλάγγια και άλλα, καθώς και ελιές Καλαμάτα ΠΟΠ.

Η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης ήταν η παρουσία μιας ριζίτικης παρέας αυθεντικών Κρητικών από τα Χανιά που τραγούδησε και χόρεψε, ενώ και φέτος τίμησε την εκδήλωση ο χορευτικός σύλλογος Λεύκιππος που δίνει πάντα την δική του νότα.
Θερμές ευχαριστίες ειπώθηκαν από τους διοργανωτές Στέλιο Λιακέα και Έφη Καμπουγέρη, εκπροσώπους της Τοπικής κοινότητας και του τοπικού συλλόγου αντίστοιχα στην κ. Αναστασία Λιακέα που δώρισε 6 γυναικείες και το επόμενο διάστημα ακόμα 6 αντρικές φορεσιές στα μέλη του χορευτικού συλλόγου στη μνήμη του πατρός της.

Επίσης θερμά λόγια ειπώθηκαν για όσους συνέβαλαν (Περιφέρεια, Δήμος, διοίκηση Αστικού ΚΤΕΛ), στην έναρξη των πολυπόθητων δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ πριν από λίγες ημέρες, συνδέοντας με 16 καθημερινά δρομολόγια την Μαντίνεια και την Βέργα με την Καλαμάτα, τονίζοντας ότι το δρομολόγιο πρέπει να στηριχτεί για να μακροημερεύσει.
Αναμνηστικό δώρο παρέλαβε και η πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ Αναστασία Μπελογιάννη για την υποστήριξη στην εκδήλωση.

OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
https://www.facebook.com/thanassis.poulopoulos/media_set?set=a.10156529517822733.1073742443.683162732&type=3

To Top