ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύρας: “Οι γειτονιές είναι η προτεραιότητά μας”

Για την απόφασή του να είναι υποψήφιος σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Καλαμάτα με τον συνδυασμό “Συνοικούμε” μίλησε στο MessiniaLive o Παναγιώτης Λύρας.

Όπως μας δήλωσε ο “Κλεισθένης” έχει πλέον δώσει αναβαθμισμένο ρόλο στις Κοινότητες, γι’αυτό και για πρώτη φορά ψηφίζουμε Τοπικό Συμβούλιο σε ξεχωριστή κάλπη, με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.

Ο ίδιος ως μέλος του συνδυασμού “Συνοικούμε για την Κοινότητα Καλαμάτας”- στην οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν υπάρχει επικεφαλής, αλλά όλοι είναι ισότιμα μέλη, μας μίλησε για το όραμά του για μια καλύτερη πόλη, μέσα από την αποστολή της Κοινότητας που είναι να ενώνει και να συνθέτει, να μεταφέρει τη φωνή του δημότη στην δημοτική αρχή. “Προτεραιότητά μας είναι οι γειτονιές, η καθημερινότητα του πολίτη. Στόχος μας είναι να γίνει ο Δήμος μας πιο προσιτός, πιο άμεσος στο δημότη, να λειτουργεί στο κομμάτι της γειτονιάς”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λύρας. Το τρίπτυχο συμμετοχή- ευθύνη-αλληλεγγύη είναι για αυτόν και στάση ζωής, και θεωρεί ότι μέσα από τη συνεργασία και τη συνύπαρξη με γνώμονα πάντα το κοινό καλό, μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα. “Οι Κοινότητες πλέον έχουν τη δική τους φωνή” τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης Λύρας είναι ιδιωτικός υπάλληλος Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., τοπικός σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδας, Οργανωτικός Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, και Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμάτας.

To Top