ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Λουκέτο” στα διαγνωστικά κέντρα από σήμερα σε όλη τη χώρα

Σε απεργία επ’ αόριστον προχωρά από σήμερα, Δευτέρα, ο κλάδος των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων καθώς η συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αποδείχθηκε άκαρπη. Δεν θα πραγματοποιείται καμία εξέταση, ούτε για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση ούτε για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στη συνάντηση δεν βρέθηκαν τα 55 εκατ. ευρώ που ζητούσε ο κλάδος προκειμένου να αναστείλει την απεργία και έτσι οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων θα προχωρήσουν στις πολυήμερες κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει , από σήμερα, οπότε και οι ασθενείς-ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν καμία εξέταση.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει καλέσει τον κλάδο σε έκτακτη συνάντηση, για την Τρίτη 11 Ιουνίου, σε μία προσπάθεια να επιτύχει την αναστολή της απεργίας, η οποία εκτιμάται ότι θα πλήξει προεκλογικά την κυβέρνηση.

Το υπουργείο Υγείας διαμηνύει ότι έχει βρεθεί μέρος του επιπλέον χρηματικού ποσού των 55 εκατ. ευρώ, το οποίο ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί, αλλά όλα θα φανούν την Τρίτη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα
Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ), που ασφυκτιά κάτω από τα απανωτά σωρευτικά χαράτσια του clawback και των περικοπών στους προϋπολογισμούς του
ΕΟΠΥΥ, σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επαίρεται για τα υπερπλεονάσματα και τις αυξημένες παροχές προς τους ασφαλισμένους.
Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται. Το κράτος ουσιαστικά δημεύει άδικα και αυταρχικά το 70% των εσόδων τους και τελικά οδηγεί τους Έλληνες ιατρούς στην οικονομική εξαθλίωση και
στην ξενιτιά”.
Τα Ιδιωτικά Ιατρικά Εργαστήρια και τα Διαγνωστικά κέντρα / Πολυϊατρεία κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο και να ανασταλεί κάθε λειτουργία τους. Η πολιτεία καταστρέφει τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, στερεί από τον ασθενή αξιόπιστες υπηρεσίες για την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων και υποβαθμίζει δραματικά την υγεία του ελληνικού λαού,” ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που είχε εκδόσει πριν μέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Καλαμάτας, συμπαραστεκόμενος στις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα.

Με πληροφορίες από:News247.gr

“Λουκέτο” στα διαγνωστικά κέντρα από σήμερα σε όλη τη χώρα
To Top