ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λογιστές Μεσσηνίας προς Υπουργείο: Πλέον μας ζητάτε να κάνουμε και πράγματα τα οποία είναι ανέφικτα

TI ZHTA ME EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Η ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Προς
Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Σταϊκούρα Χρήστο
Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο
Τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Κοινοποίηση:
-Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος,
κ. Κόλλια Κωνσταντίνο
-Διοίκηση 11ου Περιφερειακού Τμήματος ΟΕΕ
-Πρόεδρο κ. Καμπάνη Βασίλειο και ΔΣ της ΠΟΦΕΕ

Ως λογιστές, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, πέρα των προβλεπόμενων υποχρεώσεων των οποίων έχουμε ως προς τους πελάτες μας, έχουμε επιφορτιστεί και με την υλοποίηση των έκτακτων μέτρων που νομοθετούνται σχεδόν καθημερινά. Ολοένα και αυξανόμενες υποχρεώσεις, δυσβάσταχτος όγκος εργασίας, εξαντλητικές προθεσμίες και καθόλου ελεύθερος χρόνος.

Ήρθε το τέλος Μάιου και ανοίγει επιτέλους (όχι για όλες τις οντότητες) η πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Βλέποντας τις αλλαγές στα έντυπα – κυρίως λόγω επιδοτήσεων covid – συνειδητοποιούμε πως φέτος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η σύνταξη τους και σε καμία περίπτωση η καταληκτική ημερομηνία της 27η Αυγούστου δεν θα είναι αρκετή.

Εκεί λοιπόν που η κατάσταση ήταν ήδη πάρα πολύ δύσκολη, έρχεται το Σάββατο 29/5/2021 η ΓΔΟΥ 504/2021 που αφορά την επιδότηση πάγιων δαπανών σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον covid -19 για να κάνει τα πράγματα τελείως ανυπόφορα.

Μέσα, λοιπόν σε αυτή, αναγράφεται ότι προθεσμία των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 17/6/2021 και προϋπόθεση αποστολής αυτών είναι η υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020.

Με αυτό λοιπόν τον τρόπο, μεταφέρεται η καταληκτική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για χιλιάδες επιχειρήσεις σε 18 ημέρες από σήμερα.

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Την Κυριακή 30/5/2021 το Υπουργείο Οικονομικών εκδίδει Δελτίο Τύπου για το θέμα και «διευκρινίζει» ότι τελικά δεν είναι απαραίτητη η υποβολή του Ε1 ή έντυπου Ν αλλά μόνο η οριστικοποίηση του Ε3. Τα σχόλια πλέον είναι περιττά.

“Η έλλειψη σεβασμού απέναντι σε ένα ολόκληρο κλάδο ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στο να μην καταρρεύσει η οικονομία της χώρας μόλις πήγε σε άλλο επίπεδο. Πλέον μας ζητάτε να κάνουμε και πράγματα τα οποία είναι ανέφικτα”

Κύριοι και κυρίες του Υπουργείου αλλάξτε τώρα την απαράδεκτη στάση σας και δείξτε τουλάχιστον κατανόηση σε αυτούς που εσείς οι ίδιοι αποκαλείτε συνεργάτες και μην μένετε μόνο στα λόγια.

Απαιτούμε

• Την παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως 30/9/2021

• Τροποποίηση της ΓΔΟΥ 504/2021 που να αλλάζει την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να την κάνει ίδια με αυτή της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων.

Εκ του ΔΣ της ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας

 

Λογιστές Μεσσηνίας προς Υπουργείο: Πλέον μας ζητάτε να κάνουμε και πράγματα τα οποία είναι ανέφικτα
To Top