ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίστα με πάνω από 150 δρόμους-καρμανιόλες έστειλε ο Πούπουζας σε Νίκα-Άμεση αποκατάσταση ζητά από τους αντιπεριφερειάρχες ο Νίκας

Προσωπική αστική και ποινική ευθύνη θα έχουν οι αντιπεριφερειάρχες αν δεν αποκαταστήσουν άμεσα τα σημεία του παλαιού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, που έχει υποδείξει ως επικίνδυνα έκθεση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε έγγραφό του ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Πρόκειται για πάνω από 150 σημεία-καρμανιόλες όπου έχουν συμβεί κατά καιρούς τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα

 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τουλάχιστον 150 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου -παλαιού εθνικού και επαρχιακού- της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν καταγράψει οι Διευθύνσεις Αστυνομίας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Ο πλήρης κατάλογος των σημείων αυτών εστάλη χθες Παρασκευή 17 Ιανουαρίου από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και αυτός με επείγον έγγραφό του καλεί σε άμεσες ενέργειες τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των κατά τόπους Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων.

“Εχουν ήδη διατεθεί επαρκέστατες πιστώσεις για το οδικό δίκτυο στις Περιφερειακές Ενότητες” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος στο εν λόγω έγγραφό του τονίζει ότι οι αντιπεριφερειάρχες οφείλουν να δράσουν άμεσα, καθώς θα έχουν, όπως σημειώνει, ευθύνη προσωπική -αστική και ποινική- αν δεν αποκαταστήσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου στα σημεία που υποδεικνύουν οι πίνακες των Διευθύνσεων Αστυνομίας.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης στο έγγραφό του προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές Τεχνικών Εργων -το οποίο κοινοποιεί και στον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών- επισημαίνει:

Θερμά ευχαριστώ τον Περιφερειακό Διευθυντή της Αστυνομίας κ. Πούπουζα Παναγιώτη και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Νομών, για την εργώδη προσπάθειά τους να ερευνήσουν και να συντάξουν έκθεση για τα επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου του Νομού ευθύνης τους.

Υστερα απ’ αυτό, εντέλλεσθε για άμεση ανταπόκριση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου ευθύνης σας και ιδιαίτερα δρόμων που έχουν σήμανση Α, που σημαίνει ότι στο σημείο έχουν γίνει ατυχήματα.

Με ευθύνη σας να με έχετε ενημερώσει μέχρι 1/5/2020 για την εξέλιξη αυτού του έργου.

Να προσέξετε ιδιαίτερα για τις συνέπειες μετά την έκθεση της Αστυνομίας η οποία και σας κοινοποιείται.

Τέλος, αναμένω ακόμα το έγγραφο για τον ορισμό Υπευθύνων Τεχνικών για το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο ευθύνης σας”.

Λίστα με πάνω από 150 δρόμους-καρμανιόλες έστειλε ο Πούπουζας σε Νίκα-Άμεση αποκατάσταση ζητά από τους αντιπεριφερειάρχες ο Νίκας
To Top