Χορός

Λίντα Καπετανέα: Θέλω να ανοίξει το Φεστιβάλ Χορού για τους κατοίκους της Καλαμάτας

ΝΙΚΑΣ: “Είμαστε βέβαιοι ότι θα πάει παραπέρα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού”

ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ: ΠΗΡΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ

Με θερμά λόγια και ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας ο Παναγιώτης Νίκας τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας, Λίντα Καπετανέα.

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα πάει παραπέρα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού” δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας κατά την παρουσίαση στους δημοσιογράφους της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας.
“Και είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί η κοινότητα του Χορού στην πατρίδα μας άκουσε τη συγκεκριμένη επιλογή με μεγάλη ευχαρίστηση. Εμείς θα της δώσουμε κάθε βοήθεια. Μπορεί να ξεκινήσει άμεσα”, επεσήμανε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε πως “είναι απολύτως ελεύθερη να κάνει τις επιλογές, που η ίδια νομίζει, και ασφαλώς θα κριθεί για αυτές. Όλοι μας περιμένουμε πολλά από τις επιλογές και το έργο της συνολικά”.
“Κυρία Καπετανέα, σας εύχομαι τα καλύτερα, καλή δύναμη, θα είμαστε δίπλα σας, είναι βέβαιο ότι θα είναι δίπλα σας όλη η πόλη και όλοι οι άνθρωποι του χορού σε πανελλήνιο επίπεδο”.

Λίντα Καπετανέα: “Αισθάνομαι ήδη ότι έχω μπει σε μια οικογένεια”

Για την ιδιαίτερα ζεστή υποδοχή που της επεφύλαξε η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας ευχαρίστησε η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, Λίντα Καπετανέα, δηλώνοντας πως απο την αρχή αισθάνεται πως έχει ήδη μπει σε μια οικογένεια, καθώς αισθάνεται ότι έχει την άνεση να πει ελεύθερα και με θάρρος τις ιδέες της.
“Σε αυτό που θα εστιάσω φέτος περισσότερο και θα ήθελα να συνεχιστεί στα επόμενα χρόνια είναι ότι θα δώσω σημασία τόσο στις παραστάσεις όσο και στο εκπαιδευτικό κομμάτι. Θα καλέσω ομάδες από το εξωτερικό και χορευτές να κάνουν σεμινάρια.
“Και ένα άλλο είναι ότι θέλω να ανοίξει το Φεστιβάλ για τους κατοίκους της Καλαμάτας”, εξηγώντας ότι στα σχέδιά της είναι λίγο πριν την έναρξη του Φεστιβάλ να προηγηθούν κάποια εργαστήρια χορού όπου θα προετοιμάσουν το έδαφος για να υποδεχτεί το Φεστιβάλ.
Επίσης, η Λίντα Καπετανέα παρουσίασε την πρότασή της για διεύρυνση χρονική του Φεστιβάλ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να μην περιορίζεται σε 10 με 15 ημέρες αλλά να διεξάγονται διάφορα σεμινάρια και μικρά εργαστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΛΙΝΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ: ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΥ

Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια έδειξε ότι είναι ενημερωμένη για τον προϋπολογισμό του φετινού Φεστιβάλ, και τα οικονομικά δεδομένα, δήλωσε πως θα ξεκινήσει άμεσα τις επαφές για να κλειστούν τα ονόματα και οι ομάδες χορού, ενώ επεσήμανε πως “ήδη έχουμε αργήσει πολύ”,και θα δω πολλές παραστάσεις για συνεργασίες με ομάδες της Ελλάδας”.

Α.Μπελογιάννη: “Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είμαστε σε έναν κοινό δρόμο σκέψης”

Με τη σειρά της η πρόεδρος της “Φάρις”, Αναστασία Μπελογιάννη υποδέχτηκε την νέα καλλιτεχνική διευθύντρια και της ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή συνεργασία. Η κ.Μπελογιάννη υπεραμύνθηκε της διαδικασίας ανάδειξης της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας, μια διαδικασία που έγινε με διαφάνεια όπως χαρακτηριστικά είπε “πήρε με το σπαθί της τη θέση αυτή, και είμαστε περήφανη σαν πόλη γιατί είχαμε 6 αξιόλογα βιογραφικά και είμαστε χαρούμενοι γιατί είναι Καλαματιανή, γιατί δεν επιλέξαμε τη Λίντα Καπετανέα γιατί είναι Καλαματιανή, αλλά γιατί είχε τα προσόντα. Και αυτό θέλω να είναι ξεκάθαρο στον κόσμο. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα τέτοιο ταλέντο έχει ξεπηδήσει από τη Μεσσηνία. Η πρώτη ημέρα της συνεργασίας έδειξε ότι είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο”.

Νίκας: “Τα παιδιά της Καλαμάτας πρέπει να διδάσκονται Χορό στον φυσικό τους χώρο- στο Μέγαρο Χορού”

Τη μετακίνηση τής Δημοτικής Σχολής Χορού από το Ζουμπούλειο Μέγαρο, που βρίσκεται σήμερα, στο Μέγαρο Χορού επανέλαβε ο δήμαρχος. Μάλιστα όπως δήλωσε «πάρα πολύ σύντομα θα μπει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η μετακίνηση της Σχολής Χορού. Θα συνεννοηθούμε και με την κυρία Καπετανέα, ασφαλώς και με τη Διευθύντρια της Σχολής Χορού. Τα παιδιά της Καλαμάτας πρέπει να διδάσκονται τον χορό στον φυσικό τους χώρο, που είναι το Μέγαρο Χορού”.

To Top