Υγεία

Λινού: “Στόχος η σταθεροποίηση των κρουσμάτων στα 3.000 ημερησίως-Δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση”

“ΥΠΗΡΞΕ ΥΠΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ-ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ”

Μακάρι να βγω ψεύτρα είπε η κ. Λινού, που τόνισε ότι ο πραγματικός στόχος που κυνηγάμε είναι η σταθεροποίηση των κρουσμάτων στα 3.200 ημερησίως, καθώς δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού παρουσιάστηκε απαισιόδοξη για την αναχαίτιση του κορονοϊού παρά τη λήψη επιπρόσθετων μέσων δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «εύχομαι να βγω ψεύτρα, αλλά φοβάμαι ότι ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να κρατήσουμε τα 3.200 κρούσματα. Αυτός είναι ο στόχος να σταθεροποιηθούμε τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση, φοβάμαι» τόνισε.

Η κ. Λινού ήταν κάθετη και θεωρεί αυτονόητο ότι η 1η Δεκέμβρη δεν υπάρχει καν στο τραπέζι ως ημέρα επανεκκίνησης της οικονομίας και κυρίως της εστίασης.

«Να μην υπάρξει καμία συζήτηση να ανοίξουν τα εστιατόρια πριν από τα Χριστούγεννα. Αν ανοίξουμε παραμονές και έχουμε δημόσια ρεβεγιόν και γιορτές θα είναι δύσκολα, το λιανεμπόριο μπορεί να ελεγχθεί. Το 80% των κρουσμάτων είναι σε δημόσιους κλειστούς χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ σύμφωνα με μελέτες» σημείωσε.

Ας πέσει χρήμα με επιδοτήσεις, αυτή τη στιγμή αυτό χρειαζόμαστε, για να αντέξουν οικονομικά αυτοί οι άνθρωποι. Αν είχαμε πόλεμο αυτό θα κάναμε, θα αγοράζαμε πολεμοφόδια. Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά δεν  μπορούμε να ανοίξουμε”.

Παράλληλα, έκανε έκκληση, καθώς «δεν γίνεται αυτή τη στιγμή καμία προσπάθεια να στηρίξουμε τους λειτουργούς υγείας ψυχολογικά. Θα έχουμε κατάρρευση από επαγγελματική εξουθένωση και όπως δεν βρίσκουμε τώρα κλίνες, δεν θα βρίσκουμε γιατρούς».

πηγή:http://www.ieidiseis.gr/eidiseis/ygeia/item/68658-athina-linoy-makari-na-vgo-pseytra

Λινού: “Στόχος η σταθεροποίηση των κρουσμάτων στα 3.000 ημερησίως-Δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση”
To Top