Υγεία

Λινού: Γιατί προειδοποιεί για άσχημες εκπλήξεις

Καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η Αθηνά Λινού τονίζοντας ότι μπορεί να υπάρξουν άσχημες εκπλήξεις, καθώς γίνονται λίγα τεστ, ενώ κατά την ίδια υπάρχει πρόβλημα στον σχεδιασμό.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Alpha 98.9 επεσήμανε ότι «φοβάμαι έξαρση. Αισθάνομαι και εγώ ότι περπατάμε στα τυφλά».

Επεσήμανε ότι είναι λίγα τα τεστ που γίνονται, ενώ είπε ότι τα rapid δεν έχουν ευαισθησία για να δούμε τα σωστά αποτελέσματα.

«Ο σχεδιασμός δεν είναι επαρκής. Μπορούσαμε να έχουμε 30.000 τεστ κάθε μέρα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα. Θα εκπλαγούμε άσχημα από κάποια περιοχή που δεν είχαμε υποψιαστεί»,

υπογράμμισε η ίδια.

Για τα σχολεία είπε «θέλω να δω στοχευμένη έρευνα πριν ανοίξουν τα σχολεία. Δεν θα ήθελα να ανοίξουν ταυτόχρονα όλα. Άλλος κίνδυνος υπάρχει σε νηπιαγωγείο με 12 παιδιά και άλλος ένα συγκρότημα με 6-7 χιλιάδες παιδιά».

Για το εμβόλιο είπε ότι και η ίδια θα το κάνει μόλις έρθει η σειρά της, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει επάρκεια στις δόσεις και αυτό είναι πρόβλημα, ενώ είναι μεγάλη η επιτυχία που έχει το Ισραήλ, έκανε ανεξάρτητη διαπραγμάτευση με την Pfizer.

 

«Αυτό που ξέραμε, αυτό που πιστεύαμε ήταν 2 εκατ. δόσεις το μήνα. Αυτό είναι ανέφικτο τώρα. Δεν ξέρω αν μεχρι τον Απρίλιο θα έχουμε 2 εκατ. δόσεις συνολικά. Εκτός αν έχουμε άλλο εμβόλιο και επάρκεια σε δόσεις. Ακόμη και με 2 εκατ. δόσεις το μήνα, μιλάγαμε για Ιούλιο. Τώρα σαφώς πάμε πίσω»,

επεσήμανε για τον εμβολιασμό.

πηγή:ieidiseis.gr

Λινού: Γιατί προειδοποιεί για άσχημες εκπλήξεις
To Top