ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμάνι Καλαμάτας: 13 ανήλικα, 6 γυναίκες και 45 άνδρες οι μετανάστες που διασώθηκαν στο Ταίναρο

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο λιμάνι της Καλαμάτας αποβιβάστηκαν και φιλοξενούνται από το απόγευμα χθες, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, συνολικά 64 αλλοδαποί, 45 άνδρες και 6 γυναίκες και 13 ανήλικα, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εντοπιστεί από το Λιμενικό Σώμα, σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος ανοιχτά του ακρωτηρίου Ταίναρου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Καλαμάτας για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των αλλοδαπών, χορηγώντας χημικές τουαλέτες, νερά και φαγητό. Επίσης συνδράμουν ο Ερυθρός Σταυρός, η Π.Ε. Μεσσηνίας και η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας.

Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών οι αλλοδαποί θα μεταφερθούν σε Οργανωμένη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή 27 ν.μ. ΝΔ Ακρωτηρίου Ταίναρου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από Φ/Γ πλοίο σημαίας PALAU για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο έσπευσε το Π.Α.Θ. 090 “ΓΑΥΔΟΣ” Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλεξε εξήντα τέσσερις (64) αλλοδαπούς και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Λιμάνι Καλαμάτας: 13 ανήλικα, 6 γυναίκες και 45 άνδρες οι μετανάστες που διασώθηκαν στο Ταίναρο

Δημοφιλέστερα

To Top