ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Το καλάσνικοφ της εκτέλεσης του Στεφανάκου βρέθηκε

Βρέθηκε το καλάσνικοφ της άγριας δολοφονίας Στεφανάκου στον βυθό της Βουλιαγμένης

Το πολεμικό τυφέκιο είχε εντοπιστεί τυχαία από δύτες στον βυθό της θάλασσας στα Βραχάκια της Βουλιαγμένης και είχε παραδοθεί στις Αρχές – Μετά από εργαστηριακή και βαλλιστική ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε πως ήταν το όπλο τον οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον εκτελεστή του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι

Οι δύτες κατά την κατάδυσή τους στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, πρόσεξαν στο βυθό κάτι που έμοιαζε με ψαροτούφεκο, αλλά τελικά ήταν καλάσνικοφ.

Απίστευτο εύρημα βρέθηκε το Σάββατο 27/1 στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, και συγκεκριμένα στο «πηγάδι», το σημείο που χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά ελεύθεροι και αυτόνομοι δύτες για προπόνηση.

Ο δύτης, βρισκόταν εκεί μαζί με την παρέα του για να προπονηθεί στην ελεύθερη κατάδυση. Κολυμπώντας στην επιφάνεια, πρόσεξε στο βυθό κάτι που έμοιαζε με ψαροτούφεκο. Άλλωστε, επειδή το όπλο δεν είχε κοντάκι, η πρώτη σκέψη ήταν ότι μάλλον κάποιος υποβρύχιος κυνηγός έχασε το ψαροτούφεκό του. Πλησιάζοντας όμως στο βυθό έμεινε έκπληκτος όταν ανακάλυψε πως πρόκειται για κάτι πιο περίεργο.

Το αυτόματο πυροβόλο τουφέκι ήταν ένα AK-47 ή όπως είναι αλλιώς γνωστό σαν Καλάσνικοφ, που δέχεται σφαίρες 7.62×39mm. Η κατάσταση του όπλου έδειξε πως δεν ήταν πολλές μέρες στο βυθό της θάλασσας. Μετά τις πρώτες φωτογραφίες, αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση το όπλο αυτό να έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και να το πέταξαν στη θάλασσα για να εξαφανίσουν τα στοιχεία. Έτσι βγήκαν από την θάλασσα και ειδοποίησαν τις λιμενικές αρχές.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά το μυστικό «νεκροταφείο» κλεμμένων αυτοκινήτων

Η περιοχή μέχρι το Σούνιο κρύβει και άλλα μυστικά. Ο λόγος για το 59ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, απέναντι σχεδόν από το νησί Πάτροκλος, υπάρχει ένα άτυπο νεκροταφείο αυτοκινήτων. Μεταξύ των δυτών ελεύθερης και αυτόνομης κατάδυσης η συγκεκριμένη περιοχή λέγεται «θέση Αυτοκίνητα». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Vice, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο βυθό, είναι κλεμμένα, ή έχουν συμμετάσχει σε αξιόποινες πράξεις (ληστείες κλπ.). Τα περισσότερα είναι σκελετοί, που μάλλον κατέληξαν έτσι αφού οι κλέφτες τα «γδύνουν» αφαιρώντας τα πολύτιμα ανταλλακτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

https://www.vice.com/gr/article/d7z8nz/pou-kataligoun-ta-klemmena-autokinita

Πηγή: boatfishing.gr

Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Το καλάσνικοφ της εκτέλεσης του Στεφανάκου βρέθηκε
To Top