Βιβλίο

“Λίγα λόγια για τη ζωή μου”: Διαβάστε δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο του Μεσσήνιου Βασίλη Κωνσταντόπουλου

Από το Παλαιόκαστρο Μεσσηνίας στην Αυστραλία και η επιστροφή- Μας προτείνει να το διαβάσουμε ο Γιάννης Λάσκαρης που έχει κάνει την ψηφιακή επιμέλεια

“Λίγα λόγια για τη ζωή μου” ο τίτλος βιβλίου του Βασίλη Κωνσταντόπουλου

Διαβάζεται απνευστί και δωρεάν καθώς έχει δημιουργηθεί σε ηλεκτρονική μορφή το σύγγραμμα του Βασίλη Κωνσταντόπουλου με τον τίτλο “Λίγα λόγια για τη ζωή μου” που έλκει την καταγωγή του από το Παλαιόκαστρο της Μεσσηνίας. Με γλαφυρό τρόπο ξετυλίγει τη ζωή του από την πρώτη ημέρα που είδε το φως του ήλιου στο Παλαιόκαστρο το 1938 μέχρι σήμερα. Βρέθηκε στο καράβι με τις “Νύφες” (από τη γνωστή ταινία) όπου η Φρειδερίκη “εξασφάλισε” σε νέα κορίτσια από την Ελλάδα γαμπρούς στην Αυστραλία, αφού ο συγγραφέας όπως ιστορεί έζησε μια δύσκολη ζωή στην Ελλάδα. Στο βιβλίο ο αναγνώστης θα γνωρίσει την γεμάτη περιπέτειες ζωή του συγγραφέα όπου από πολύ μικρός αναζήτησε τρόπους για να επιβιώσει και να βοηθήσει την οικογένεια του. Από τα δύσκολα χρόνια της κατοχής μέχρι τις συναρπαστικές εμπειρίες στην Αυστραλία όπου και θα διδαχθεί όπως ό ίδιος αναφέρει πολλά για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να στήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Εκείνο που κάνει το βιβλίο του Κωνσταντόπουλου ιδιαίτερα ενδιαφέρον και συνάμα μοναδικό ντοκουμέντο είναι η περιγραφή του ταξιδιού από την Ελλάδα στην Αυστραλία παρέα με τις “Νύφες” κάτι που σπάνια συναντάμε στην ελληνική βιβλιογραφία. Πρόκειται για μια εμπειρία που τον σημάδεψε και όπως αναφέρει ο συγγραφέας όταν είδε την ταινία “ΟΙ ΝΥΦΕΣ” και έχοντας ζήσει όσα διαδραματίζονταν στην ταινία έφυγε από τον κινηματογράφο δακρυσμένος: ”Έκλαιγα και μου πόνεσε την ψυχή γιατί αυτά τα είχα ζήσει”. Το βιβλίο μπορεί να αναζητήσει όποιος ενδιαφέρεται στην διεύθυνση www.basiliskonstantopoulosbiblio.blogspot.com Την ψηφιακή επιμέλεια και προώθηση έχει ο Γιάννης Λάσκαρης.

“Λίγα λόγια για τη ζωή μου”: Διαβάστε δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο του Μεσσήνιου Βασίλη Κωνσταντόπουλου
To Top