ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλαγονία: “Λίφτινγκ” στο οδικό δίκτυο με 3.000.000 ευρώ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης,  Αλέξη Χαρίτση,  είχε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα με βασικό θέμα συζήτησης το ορεινό οδικό δίκτυο της περιοχής της Αλαγονίας.

Ο δήμαρχος παρέδωσε στον μεσσήνιο υπουργό πλήρη μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και κάνει λόγο για ολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου με το απαιτούμενο κονδύλι να φτάνει τα 3 εκατομμύρια €.

“Με τον κύριο Χαρίτση έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι αναγκαίο για την περιοχή που έχει υποβαθμιστεί εξαιτίας της “μετακύλησης” του εθνικου δρόμου, πλέον πάμε στην Σπάρτη από το Λεύκτρο.
Υπάρχει υπόσχεση γι’ αυτό και συνεργασία, και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα θετικά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καλαμάτας.
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Χαρίτσης και οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την αναπαράσταση την 23η Μάρτιου, είχαν συναντηθεί στην Αγορά- παρουσία και της βουλευτού Μεσσηνίας Γιώτας Κοζομπόλη- και συζήτησαν με τους προέδρους των ορεινών χωριών για το ζήτημα αυτό.


ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ: “ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΕΡΑ ΣΤΑ 8ΜΗΝΑ”

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα των ημερών με την απεργία των συμβασιούχων καθαριότητας και την αποχή τους απο την αποκομιδή των σκουπιδιών.”Έχουμε σε εξέλιξη μια κατάληψη.Έχουν κλείσει τις πόρτες των Συνεργείων του Δήμου κάποιοι εργαζόμενοι του Δήμου και όχι μόνο, και παρεμποδίζονται οι εργαζόμενοι που θέλουν να δουλέψουν, να πάνε να δουλέψουν, αλλά και να βγουν διάφορα υλικά που χρειάζονται για έργα στην πόλη. Ο Δήμος τους πληρώνει όλες αυτές τις ημέρες της κατάληψης-σχεδόν όλους- χωρίς να παρέχεται η υπηρεσία.
Σύμφωνα με τον κ.Νίκα “γι’αυτό φταίει η κυβέρνηση που έδωσε “αέρα” στα οκτάμηνα των εργαζομένων, και δημιούργησε προσδοκία σε φτωχούς ανθρώπους ότι πάμε σε μονιμοποίηση! Και μάλιστα είχαμε και δηλώσεις για συμβάσεις αορίστου χρόνου. Καλλιέργησε ελπίδες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω Συντάγματος και λόγω των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου”,απεφάνθη ο δήμαρχος. “Όμως τα πληρώνουμε εμείς χωρίς να ευθυνόμαστε. Η λύση είναι μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ”,κατέληξε ο δήμαρχος και επανέλαβε: “Ειλικρινά λυπούμαι γιατί καλλιεργήθηκαν ελπίδες σε φτωχούς ανθρώπους ότι μπορούν οι συμβάσεις τους ορισμένου χρόνου να μετατραπούν σε αορίστου.
Ωστόσο, ο δήμαρχος παραδέχτηκε το γεγονός ότι αλλεπάλληλες κυβερνήσεις προσλάμβαναν προσωπικό που κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες ως ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια αυτές με διάφορες “πιέσεις” μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου, και μάλιστα προσλαμβάνονταν και υπάλληλοι που δεν είχαν τα τυπικά προσόντα. “Λυπούμαι για το γεγονός ότι στο Δημόσιο και στους Δήμους ένας πολύ μεγάλος αριθμός προσλήψεων προσωπικού έγινε με αυτή τη διαδικασία. Ε, αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει!”είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΦΑΜΕΛΛΟ

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος,Σωκράτη Φάμελλου την προσεχή Παρασκευή στην Καλαμάτα. Δήλωσε ότι έχουν σύσκεψη με τους δημάρχους της Μεσσηνίας και εκεί θα συζητηθούν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και οι δασικοί χάρτες.

ΝΙΚΑΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Σε μια αποστροφή του λόγου του, και ερωτηθείς σχετικά με αυτό, ο δήμαρχος δήλωσε ότι “η απλή αναλογική θα είναι καταστρεπτική για τη δουλειά που κάνουμε

ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ: “ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ”

Ερωτηθείς σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη του Μορέα για την αντιπλημμυρική προστασία της βορειοδυτικής Καλαμάτας (περιοχή Φραγκοπήγαδο κ.α). Η μελέτη θα παρουσιαστεί μαζί με τη χρηματοδότηση του έργου στην περιοχή γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά “Είναι γεμάτα τα συρτάρια μας απο μελέτες,για τα χρήματα πρέπει να υπάρξει δέσμευση!”

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ: ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΧΑΡΑΞΗ Ο ΝΙΚΑΣ ΑΛΛΑ…ΤΟ ΣΥΖΗΤΑ

“Είναι κρίμα όταν υπάρχει έτοιμη μελέτη και τρέχουν χρηματοδοτήσεις να τα υποστηρίξουμε να μην προχωράει το συγκεκριμένο έργο”,δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Ωστόσο φάνηκε διαλλακτικός, να συζητά και εναλλακτικές ιδέες, λέγοντας:”Υπάρχει έτοιμη μελέτη για την παραλιακή χάραξη, αν υπάρχουν άλλες ιδέες να τις δούμε και να τις συζητήσουμε”.

To Top