ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nα ληφθούν μέτρα εδώ και τώρα ζητούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Μεσσηνίας μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε χώρους εργασίας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε χώρους δουλειάς στην Μεσσηνία

Με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid – 19 που ανακοινώθηκαν σε σχολείο της Καλαμάτας, αλλά και σε Σούπερ Μάρκετ και Εργοστάσια του νομού, απαιτούμε να παρθούν εδώ και τώρα άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας εμάς και των οικογενειών μας. Όλο και περισσότεροι χώροι δουλειάς, σε όλη την Ελλάδα, μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Επιβεβαιώνεται η μεγάλη σημασία που είχε η πρωτοβουλία που πήρε το Συνδικάτο τις προηγούμενες εβδομάδες για την ανάδειξη των τεράστιων ελλείψεων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας του Νομού Μεσσηνίας, αλλά και για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και πρόληψης στους χώρους δουλειάς.

Η έξαρση της πανδημίας κάνει «πάρτι» πάνω στο έδαφος των τεράστιων ελλείψεων στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα διάτρητα «πρωτόκολλα» για τη διαχείριση των κρουσμάτων που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας, στην ουσιαστική ανυπαρξία ελέγχων και στις «πλάτες» που κάνει η κυβέρνηση στην εργοδοτική ασυδοσία, διαπιστώνοντας προκλητικά ότι «η μεγαλύτερη διασπορά είναι μέσα στους χώρους εργασίας».

“Κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν ατομική ευθύνη γιατί η μεν κυβέρνηση έχει αφήσει γυμνές τις δομές Υγείας από κλίνες, ΜΕΘ, με ελάχιστο προσωπικό και μέσα, η δε εργοδοσία δεν παίρνει μέτρα όπως η επιμήκυνση της γραμμής παραγωγής για να μεγαλώσουν οι αποστάσεις ανάμεσα στους συναδέλφους, η τοποθέτηση προστατευτικών πλεξιγκλάς ανάμεσα στους συναδέλφους, όταν εντοπίζονται κρούσματα η ενημέρωση από την εργοδοσία γίνεται με το σταγονόμετρο, κλπ”.

Τέτοια μέτρα πήρε η εργοδοσία μόνο σε περιπτώσεις που διεκδικήθηκαν, ενώ η αντίστοιχη πίεση από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην κυβέρνηση έχει επιβάλει τα ελάχιστα που έχουν γίνει στην Υγεία».

Απαιτούμε:

  • Να γίνονται μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων.
  • Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των εργοστασίων.
  • Ατομικά Μέσα Προστασίας σε κάθε εργαζόμενο και όχι λίγα για κοινόχρηστη χρήση.
  • Να μη χαθεί ούτε μισό ευρώ από τις αποδοχές αν απαιτηθεί εργαζόμενοι να απουσιάσουν από την εργασία λόγω Covid-19. Να μην εφαρμοστεί η αναπλήρωση της απουσίας με απλήρωτες υπερωρίες που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση γιατί όπως λένε οι ειδικοί η καλύτερη άμυνα είναι να μην εξαντλείται ο ανθρώπινος οργανισμός.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και σε όλες τις δομές Υγείας του νομού.
  • Πλήρης λειτουργία του Κ.Υ. Καλαμάτας και των υπολοίπων Κ.Υ. του νομού που είναι σε άθλια κατάσταση. Να στελεχωθούν όλα τα αγροτικά ιατρεία, που σήμερα, τα περισσότερα από αυτά δεν είναι σε θέση να καλύψουν ούτε τη στοιχειώδη συνταγογράφηση.
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
Nα ληφθούν μέτρα εδώ και τώρα ζητούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Μεσσηνίας μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε χώρους εργασίας
To Top