ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεβεντάκης: “Με 3.000 εργάτες γης στην Τριφυλία, τα Φιλιατρά είναι υγειονομική βόμβα αυτή την στιγμή”

“ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ – ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΡΑ, ΟΧΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ”

Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για το θέμα που έχει ήδη προκύψει στην περιοχή της Τριφυλίας με  επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εξέφρασε μιλώντας στο Messinialive ο Δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης σύσκεψης που είχε στην Κυπαρισσία, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, τον διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δημήτρη Λαμπρόπουλο, τον επιστημονικά υπεύθυνο του ΚΥ Καλαμάτας Παναγιώτη Κατσαφάδο και τους επικεφαλής των τοπικών Κέντρων Υγείας.

ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ: “ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ”

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας δήλωσε πως θα συνεργαστεί με τις τοπικές μονάδες υγείας και θα προμηθευτεί περίπου 1.000 τεστ και πως θα επιδιώξει να πείσει όλους τους εργάτες γης να εξεταστούν χωρίς να γίνει έλεγχος νόμιμης παραμονής τους στην περιοχή.  Ήδη θα ξεκινήσουν από αύριο περίπου 60 τεστ στα Φιλιατρά, στοχευμένα, αφού εκεί παρατηρείται έντονος συνωστισμός. Πρέπει να γίνει άμεσα αυτό, γιατί, όπως τόνισε “φοβάμαι πως το πράγμα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις και προέχει η υγεία όλων μας τώρα”.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Όπως εκτιμάται, στην περιοχή της Τριφυλίας θα απαιτηθεί να γίνουν άμεσα περίπου 3.000 rappid test και θα μεταβεί στην περιοχή πολυμελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να γίνει εξέταση σε ευρύ φάσμα κι όχι δειγματοληπτικά.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive, αναζητείται ένας χώρος που θα φιλοξενούνται τα άτομα που πρέπει να απομονωθούν κι αυτός ίσως είναι κάποιο σχολείο στην περιοχή που δεν λειτουργεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, για το θέμα της διαχείρισης των κρουσμάτων κορωνοϊού, που διαπιστώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή σε εργάτες γης, έλαβε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος.

Στη σύσκεψη, ήταν παρόντες, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο Δ/ντής της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Βλάχος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Γεώργιος Κρυοβυσανάκης, η Δ/ντρια Δ/νσης Υγείας ΠΕ Μεσσηνίας κ. Σπέτζουρα, ο Δ/ντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, η Δ/ντρια ΚΥ Φιλιατρών κ. Αγγελοπούλου και ο Δ/ντής ΚΥ Καλαμάτας κ. Κατσαφάδος. Μετά από μακρά συζήτηση επί όλων των θεμάτων που πρόσφατα προέκυψαν με την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργάτες γης, αποφασίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες:

Η διενέργεια αρκετών τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού (μοριακά και rapid test), τα οποία θα υλοποιηθούν από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.ΔΥ, το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και τα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών και Καλαμάτας.

Τα τεστ θα προέρχονται από τα διαθέσιμα του Ε.Ο.Δ.ΔΥ, από τις προμήθειες της Περιφέρειας για τους εργάτες γης και από τεστ που θα προμηθευτεί άμεσα ο Δήμος Τριφυλίας.

Περαιτέρω αποφασίστηκε, στα πλαίσια της  συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων να εξευρεθεί χώρος κατάλληλος, προκειμένου να απομονώνονται τα θετικά κρούσματα του ιού για την αποτροπή της διασποράς του.

To Top