ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λειτουργία η πρώτη “έξυπνη” διάβαση στην Καλαμάτα

Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από σήμερα το απόγευμα η πρώτη “έξυπνη” διάβαση που τοποθετήθηκε στην αρχή της κεντρικής πλατείας στη διασταύρωση με την Νικηταρά

Οι πεζοί και τα οχήματα που κινήθηκαν σήμερα από το σημείο είδαν να ανάβουν φώτα led στις δυο πληροφοριακές πινακίδες διάβασης πεζών και τα φωτιστικά που τοποθετήθηκαν εγκάρσια στο οδόστρωμα λίγο πριν τον ποδηλατόδρομο που διασχίζει την διαδρομή από την κεντρική πλατεία προς τον πεζόδρομο της Αριστομένους.

Στο σημείο βρέθηκαν και οι δυο Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και Αναστάσης Σκοπετέας και για όση ώρα καταγράφαμε την κίνηση και την πιλοτική λειτουργία της φωτεινής διάβασης, έγιναν δέκτες θετικών σχολίων για το έργο αυτό, που είναι δωρεά της εταιρίας που διαχειρίζεται τον οδοφωτισμό της πόλης.

Οι φωτεινές led ενδείξεις ανάβουν αυτόματα όταν κάποιος πεζός πλησιάσει τον αισθητήρα που βρίσκεται πάνω στην κολώνα που έχει τοποθετηθεί και από ένα φωτοβολταικό πάνελ για να καθιστά πλήρως αυτόνομο το σύστημα ειδοποίησης των οδηγών.

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει στις προθέσεις του να αποκτήσει αρκετές παρόμοιες διαβάσεις για άλλα πολυσύχναστα σημεία σε όλη την πόλη, ένα σύστημα που προάγει την κυκλοφοριακή αγωγή των πολιτών κι αναβαθμίζει τις συνθήκες μετακίνησης στην πόλη. Θα χρειαστεί βέβαια ένα μικρό διάστημα προσαρμογής για να το …συνηθίσουμε αλλά δεν αλλάζει κάτι, απλά τα φώτα προειδοποιούν τους οδηγούς να σέβονται τους πεζούς και τους ποδηλάτες και να παραχωρούν προτεραιότητα, όπως άλλωστε προβλέπεται κι από τον ΚΟΚ.

To Top