ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λευκό κλοιό η Μεσσηνία-Χιόνια σε Αρχαία Μεσσήνη και στην παραλία Φοινικούντας!

ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ- ΤΟΝΟΙ ΑΛΑΤΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

Χιονίζει αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές του Νομού, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 0 βαθμούς Κελσίου.
Η εθνική οδός Καλαμάτας-Σπάρτης στον Ταϋγετο είναι ανοιχτή, συνιστάται όμως στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, ενώ απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

18  ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ 

Τα ορεινά χωριά του Δήμου Οιχαλίας, κυρίως αυτά του πρώην Δήμου Είρας (Άνω Μέλπεια, Δώριο, Ψάρι, Δεσύλλα) αντιμετώπισαν πρόβλημα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, αλλά και 10 χωριά της ορεινής Τριφυλίας, μεταξύ των οποίων Αυλώνα, Πλατάνια και Καλίτσαινα, στα οποία υπήρξε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος από το πρωί, που πριν λίγο αποκαταστάθηκε. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας, Παναγιώτη Τζαβάρα, καταβάλλονται προσπάθειες όπου υπάρχει ανάγκη να καθαριστεί το οδικό δίκτυο, τουλάχιστον μέχρι να σουρουπώσει, προκειμένου να μην πιάσει πάγο ο δρόμος.

 

 

Ο δρόμος προς το Τουριστικό Ταϋγέτου

Η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεργασία με τους Δήμους και όπως μας δήλωσε και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δήμος συνδράμει στον εκχιονισμό με μηχανήματά του. Στην Πολιανή υπήρχε πολύ χιόνι το πρωί ενώ στα Άνω Αρφαρά δύο βοσκοί είχαν αποκλειστεί, ωστόσο είχαν συνεχή επικοινωνία με τον Δήμο και την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Μεσσηνίας και διατέθηκε μηχάνημα για να ανοίξει τον δρόμο.

Προβλήματα από τη χιονόπτωση υπήρξαν και στα ορεινά χωριά του Δήμου Μεσσήνης και σε επικοινωνία του MessiniaLive με τον αντιδήμαρχο Κώστα Γεωργακόπουλο, μας δήλωσε ότι μηχανήματα καθάρισαν τους δρόμους όπου υπήρχε χιόνι ενώ καθαρίστηκαν-κατόπιν αιτήματος- και κάποιοι αγροτικοί δρόμοι προκειμένου κτηνοτρόφοι να έχουν πρόσβαση στις στάνες τους.

Πρόβλημα από τη χιονόπτωση παρουσίαστηκε και στον δρόμο στην Καζάρμα, με αλατιέρα να καταφθάνει και εκεί, προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος Πύλου-Μεσσήνης και να μην κλείσει.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στον Δήμο Δυτικής Μάνης αλλά και στον Δήμο Πύλου Νέστορος.

Χιόνια και στη Φοινικούντα

Χιονισμένη η παραλία της Φοινικούντας, από τις ελάχιστες φορές που  βλέπει κανείς αυτή την εικόνα, με το χιόνι να έχει καλύψει την άμμο στην παραλία

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Χιονισμένος ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης

O δρόμος προς την Σπάρτη στον Ταϋγετο!

Τα πανέμορφα κι ασπρισμένα Περιβολάκια!

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Σε λευκό κλοιό η Μεσσηνία-Χιόνια σε Αρχαία Μεσσήνη και στην παραλία Φοινικούντας!
To Top