ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαζαρίδης: Να γίνει η Καλαμάτα πόλη σεβασμού και ανοχής στη διαφορετικότητα κάθε μορφής

H ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας και Πρωταθλητή τένις με αμαξίδιο Γιώργου Λαζαρίδη για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Για τα Άτομα με Αναπηρία

“Ο στόχος παραμένει ίδιος, να βγάλουμε περισσότερα αμαξίδια στον δρόμο, να αλλάξουμε συμπεριφορές και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές για να γίνει η Καλαμάτα πόλη φιλική και προσβάσιμη για όλους. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και χρειάζεται συνέργειες, θέληση, βούληση”

Βάζοντας το Μαζί και το Εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε.
“Παγκόσμια Ημέρα Για τα Άτομα με Αναπηρία 3 Δεκεμβρίου.

Πριν από αρκετά χρόνια χρόνια η ζωή μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα που είχα, επέζησα και από τότε αντιμετώπισα την καθημερινότητα από το νέο μου ύψος.
Αυτό που μου δίνει το αναπηρικό μου αμαξίδιο. Η καθημερινότητα μου στην πόλη που γεννήθηκα και ζώ την Καλαμάτα τα πρώτα χρόνια ήταν σχετικά δύσκολη, όχι κυρίως λόγω της έλλειψης των υποδομών για τα άτομα με αναπηρία, αλλά λόγω της μη εξοικείωσης των συμπολιτών μου με το θέαμα κυρίως των νέων ανθρώπων με αμαξίδιο.

“Από τότε κατάλαβα ότι είχα να δώσω μάχη σε δύο μέτωπα: Πρώτα αυτό με τον εαυτό μου και μετά αυτό της κοινωνικής αποδοχής”

Αν κέρδιζα αυτές τις δύο μάχες θα ήμουν σίγουρος ότι θα δημιουργούνταν και οι άψυχες αλλά απαραίτητες τεχνικές υποδομές που χρειάζεται μια σύγχρονη πόλη για να εξυπηρετήσει τα άτομα με αναπηρία.

“Διάλεξα λοιπόν το όπλο μου. Ήταν η ρακέτα του τένις με τις πιο γλυκές σφαίρες, τα κίτρινα μπαλάκια. Με τον αθλητισμό λοιπόν έσπασα την κοινωνική απομόνωση, νομίζω ότι κατάφερα να βγάλω περισσότερα αμαξίδια στον δρόμο και κατ’ επέκταση η πόλη μου να είναι αρκετά πιο φιλική σε νοοτροπία και υποδομές για τα Άτομα με Αναπηρία”

“Οι υποδομές βελτιώνονται και η διαβίωση ενός ατόμου με αναπηρία αποκτά στην Καλαμάτα την αξιοπρέπειά της. Τα περιθώρια βελτίωσης βέβαια είναι μεγάλα.
Όπως έχετε καταλάβει, όνειρό μου και στόχος μου, δεν είναι άλλος από το να γίνει η Καλαμάτα, πόλη σεβασμού και ανοχής στη διαφορετικότητα κάθε μορφής!!”

Λαζαρίδης: Να γίνει η Καλαμάτα πόλη σεβασμού και ανοχής στη διαφορετικότητα κάθε μορφής
To Top