Αθλητισμός

Λαζαρίδης: Αναχωρεί για την Αττάλεια με την Εθνική ομάδα με το βλέμμα στο… Παρίσι

Ο Γιώργος Λαζαρίδης θα ξεκινήσει αυτές τις ημέρες την αγωνιστική του σεζόν συμμετέχοντας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί στην Αττάλεια, με τον μεγάλο και μακροπρόθεσμο στόχο να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ο σχεδιασμός για την επερχόμενη περίοδο και τις επερχόμενες περιόδους περιλαμβάνει έναν μακροπρόθεσμο και έναν βραχυπρόθεσμο στόχο για τον πρωταθλητή μας στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργο Λαζαρίδη.
Ο μακροπρόθεσμος στόχος έχει ορίζοντα τριετίας και αφορά την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Για την επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου απαιτείται συνεχής προσπάθεια, συνέπεια και μια τριετή ολυμπιακή προετοιμασία με συνεργασία αθλητή, προπονητικού team (τένις,γενική/ειδική φυσική κατάσταση, αποκατάσταση/ευεξία, διατροφολόγου), χορηγών και φορέων.
Από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2021 ξεκίνησε η προετοιμασία για την αγωνιστική χρονιά 2022.

Η αρχή της προετοιμασίας στην πόλη της Καλαμάτας, περιλάμβανε προπονήσεις στο δημοτικό στάδιο για φυσική κατάσταση, δύναμη και ταχυδύναμη, γυμναστήριο για ενδυνάμωση με βάρη και πιλάτες. Στο γηπέδο τένις του ΑΣ ΑμεΑΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, περιλάμβανε ασκήσεις με το αγωνιστικό αμαξίδιο, σερβίς και φυσικά τένις.
Το προπονητικό team του Λαζαρίδη, αποτελείται από τους: Κόντος Γιώργος, Καλυβιώτης Γιάννης, Αγγελόπουλος Χάρης, Ελίνα Χατζή, Πάνος Σταυριανέας, Πανταζοπούλου Χριστίνα, Χρονοπούλου Μαρία.
Συνεργάτες του σ’ αυτή την προσπάθεια, είναι οι: Γαζούλη Αριστέα, Θέμης Χειμάρας, Κινόπουλος Τάσος.

Η συνέχεια είχε τένις τόσο στην Καλαμάτα, όσο και με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Κόντο στο 1ο αθλητικό κέντρο του Δήμου Γέρακα.

Η συνέχεια μετά την Τουρκία, περιλαμβάνει εντατικές προπονήσεις σε συνδυασμό με συμμετοχή σε όσο το δυνατό περισσότερα διεθνή τουρνουά, για αγωνιστική και βαθμολογική βελτίωση στην παγκόσμια κατάταξη.

“Στόχος η συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά, κάτι που θα εξαρτηθεί και από την οικονομική βοήθεια που θα έχει, από χορηγούς-υποστηρικτές.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2022 ήταν να ξεκινήσουν την περασμένη Παρασκευή 11 Μαρτίου.
12-15 Μαρτίου θα συμμετείχα στο διεθνές τουρνουά Megasaray open στην Αττάλεια της Τουρκίας
Δυστυχώς η προγραμματισμένη πτήση μου για Κωνστινούπολη ακυρώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην γειτονική χώρα.
Μετά από αυτή την απρόσμενη εξέλιξη συνεχίστηκαν οι προπονήσεις μου στην Καλαμάτα και αναχωρώ αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου με την εθνική ομάδα για να αγωνιστούμε 17-21 Μαρτίου στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Αττάλεια.
Ενω με την επιστροφη θα συνεχίσω τις εντατικές προπονήσεις σε Καλαμάτα και Αθήνα σε συνδυασμό με συμμετοχή σε όσο το δυνατό περισσότερα διεθνή τουρνουά, για αγωνιστικη και βαθμολόγηκη βελτίωση στην παγκόσμια κατάταξη.
Στόχος συμμετάσχω σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά κα αυτό εξαρτάται από την οικονομική βοήθεια που θα έχω από χορηγούς-υποστηρικτές”.

Λαζαρίδης: Αναχωρεί για την Αττάλεια με την Εθνική ομάδα με το βλέμμα στο… Παρίσι

Δημοφιλέστερα

To Top