ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λαβράκια» της ΑΑΔΕ σε νησιά του Ιονίου

Παραβατικότητα άνω του 53% στη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων διαπιστώθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα της συντονισμένης επιχείρησης φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκε στα νησιά του Ιονίου, στο πλαίσιο των σχεδιασμών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία.

Στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ιόνιο» μετείχαν 100 άτομα, στελέχη της ΑΑΔΕ και Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι έλεγχοι της δεύτερης ημέρας είχαν ως αποτέλεσμα τη 48ωρη αναστολή λειτουργίας συνολικά σε οκτώ επιχειρήσεις: έξι στην Κέρκυρα, μία στην Κεφαλονιά και μία στη Ζάκυνθο.

Παράλληλα, επιβλήθηκε ειδική χρηματική κύρωση σε τέσσερις επιχειρήσεις στη Λευκάδα, δύο στην Ζάκυνθο και σε μία επιχείρηση στην Κέρκυρα. Τρεις επιχειρήσεις εντοπίσθηκαν να μη διαθέτουν συσκευές pos, ενώ εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε ατελώνιστο επιβατικό όχημα.

Υψηλή ήταν και η παραβατικότητα της ασφαλιστικής νομοθεσίας (12 στις 18 επιχειρήσεις), που περιλαμβάνει αδήλωτη εργασία για τέσσερις απασχολούμενους και απασχόληση εκτός ωραρίου εργασίας για 27 απασχολούμενους. Δυο αλλοδαποί εργαζόμενοι χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά προσήχθησαν για διοικητική απέλαση. Προσήχθησαν επίσης οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Αναλυτικά στην Κεφαλονιά έγιναν έλεγχοι σε 30 επιχειρήσεις (εστιατόρια – ταβέρνες – μπαρ), και σε 11 από αυτές (36,66%) διαπιστώθηκαν παραβάσεις (συνολικά 38).
Στη Ζάκυνθο έγινε έλεγχος σε 59 επιχειρήσεις (μπαρ – ταβέρνες – εστιατόρια – καταλύματα – κοσμηματοπωλεία – επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων κτλ) όπου σε 28 διαπιστώθηκαν παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων με συνολικό αριθμό παραβάσεων 52 (47,45%).
Στην Κέρκυρα διενεργήθηκαν 36 έλεγχοι όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 25 από αυτούς με ποσοστό παραβατικότητας 69,44%. (σύνολο παραβάσεων 345).
Στη Λευκάδα σε πέντε επιχειρήσεις που ελέχθηκαν (ημερόπλοια και φωτογράφοι) διαπιστώθηκαν συνολικά 290 290.
Τέλος, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Κυλλήνης διαπιστώθηκε ότι σε ΕΙΧ δεν είχε γίνει εκτελωνισμός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

«Λαβράκια» της ΑΑΔΕ σε νησιά του Ιονίου
To Top