ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάσκαρης: Άμεση η ανταπόκριση από Εισαγγελέα και Αστυνομία για την άστεγη-Έκκληση να βρεθεί κατάλληλο σπίτι

“Οποιαδήποτε μορφή υποβάθμισης του προβλήματος είναι μια ανεύθυνη πράξη και θέτει σε κίνδυνο μια ανθρώπινη ζωή” επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης, τονίζοντας ότι θα εξακολουθήσει να αναζητά λύση για τη μετεγκατάσταση της άστεγης σε κατάλληλο σπίτι, απευθύνοντας έκκληση να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος. Ο ίδιος κατέφυγε σε Εισαγγελία και σε Αστυνομία μετά και τη δημοσιοποίηση των τριτοκοσμικών συνθηκών υπό τις οποίες ζει η συγκεκριμένη γυναίκα, σε ετοιμόρροπο σπίτι στη Μεσσήνη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

“Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Εισαγγελικής Αρχής και της Αστυνομίας στην έκκληση μου για την παρέμβαση σωτηρίας άστεγης που διαμένει σε ερείπιο καθώς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας της πόλης της Μεσσήνης. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε ένα πρόβλημα που χρονίζει (13 μήνες) ζήτησα την παρέμβαση των αρχών προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που παρακολουθώ στενά εδώ και πολύ καιρό.

Με σοβαρά στοιχεία και τεκμήρια που αναδεικνύουν το πρόβλημα τα οποία και θα παραθέσω μόνο και αν μου ζητηθούν από την εισαγγελική αρχή διαφαίνεται η κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η άστεγη που δυστυχώς έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζεται άμεσα να οδηγηθεί σε κάποια δομή ή σε κατάλληλο χώρο.

Παράλληλα έχω απευθύνει έκκληση σε πολιτικούς φορείς και φορείς πρόνοιας να βοηθήσουν και να δώσουν κατευθύνσεις προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος. Έχω επισημάνει πως ζει κάτω από τραγικές συνθήκες (χωρίς ρεύμα –λουτρό, τουαλέτα) εδώ και μήνες δεν μπορεί να επιμεληθεί την ατομική της καθαριότητα αφού είναι ουσιαστικά καθηλωμένη σε μια καρέκλα ή ένα κρεβάτι. Μέσα στο κλίμα της πανδημίας όπως έχω αναφέρει ξανά, αν νοσήσει θα βρεθούμε σε αδιέξοδες καταστάσεις. Είναι άμεση ανάγκη να μετεγκατασταθεί από το συγκεκριμένο κτίριο που παραμένει υγειονομική βόμβα (καταφύγιο τρωκτικών και γεμάτο σκουπίδια) και δυναμώνω τη φωνή μου ζητώντας εξονυχιστικό έλεγχο της κατάστασης .

Οποιαδήποτε μορφή υποβάθμισης του προβλήματος είναι μια ανεύθυνη πράξη και θέτει σε κίνδυνο μια ανθρώπινη ζωή και την δημόσια υγεία. Σε σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι όσοι ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση. Δεν είναι η στιγμή του επιμερισμού ευθυνών αλλά αποτελεσματικών λύσεων. Για εμένα ήταν μονόδρομος η επίμονη ενασχόληση μου με το θέμα”.

Λάσκαρης: Άμεση η ανταπόκριση από Εισαγγελέα και Αστυνομία για την άστεγη-Έκκληση να βρεθεί κατάλληλο σπίτι
To Top