ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της επετείου της μάχης στο Μανιάκι

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η θυσία του Παπαφλέσσα και των 300 συμπολεμιστών του στη μάχη που έγινε στο Μανιάκι εναντίον του Ιμπραήμ στις 20 Μαΐου 1825, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/5 τόσο στο ηρωικό Μανιάκι όσο και στην Φλεσιάδα.

Αρχικά τελέστηκε στο ναό της Αγίας Τριάδος στα Ταμπούρια της Φλεσιάδας θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου κι ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και εκφώνηση του πανηγυρικού από την Αννα Λεμπέση εκπαιδευτικό στο 2ο Δηµοτικό Σχολείο Χώρας με την τελετή να ολοκληρώνεται με τον εθνικό ύμνο.

Ολοι μαζί μετέβησαν στον χώρο όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του Παπαφλέσσα, στο ναό Αναστάσεως του Χριστού στο Μανιάκι, όπου έγινε έπαρση σημαίας και εψάλη επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Μεθώνης, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Στη συνέχεια μαθητές σχολείων της περιοχής απήγγειλαν, ενώ μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου η χορευτική οµάδα του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Στο Μανιάκι βρέθηκαν για να τιμήσουν την εκδήλωση ο αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο ανεξ. βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο πρ. βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο περιφ. σύμβουλος Άγγελος Χρονάς, ο τ.Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

VIDEO MESSINIAVIEW
Γιάννης Μουτσούλας

To Top