ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Καλαμάτα

Ο 14χρονος αθλητής του ΝΟΚ Κώστας Αδαμόπουλος έπιασε και φέτος τον Σταυρό στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων 17 νεαροί κολυμβητές τήρησαν το έθιμο βουτώντας στο Λιμάνι

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια στην Καλαμάτα. Νωρίς το πρωί, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού παραλίας.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλεως.

17 κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, ενώ για δεύτερη χρονιά τυχερός στάθηκε ο μαθητής Γυμνασίου Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος.
Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, οι πρώην βουλευτές Πέτρος Κωνσταντινέας και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος, Βασίλης Καπέλιος, Ανδρέας Τσουκαλάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Άννα Καλογεροπούλου, Αντωνία Μπούζα και Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ανέφερε ότι η σημερινή εορτή αποτελεί ευκαιρία φωτισμού για όλους, τονίζοντας ότι με αγάπη και αλληλεγγύη θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι όποιες δοκιμασίες μαστίζουν το λαό και την πατρίδα μας. Τέλος ευχήθηκε υγεία, καλή χρονιά και πλούσια την ευλογία του επιφανέντος Χριστού.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν από τα ξημερώματα, ο κόσμος φέτος ήταν λιγότερος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές αλλά ο ήλιος  ζέστανε προς το τέλος τους πιστούς.

To Top