ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: “Υπερβολική και άδικη η αύξηση τιμής ζώνης στη Μ.Μαντίνεια”-Ερώτηση στη Βουλή

Eρώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα κατάθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος με θέμα την υπερβολική και άδικη αύξηση τιμής ζώνης στη Μικρή Μαντίνεια. Σε αυτή αναφέρει:

ΠΡΟΣ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: Υπερβολική και άδικη αύξηση Τ.Ζ. στην περιοχή της Μικράς Μαντίνειας του Δήμου Καλαμάτας.

Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μικράς Μαντίνειας αυξήθηκαν δραματικά οι Τιμές Ζώνης από 950€ σε 1600€ ανά τ.μ. και από 1050€ σε 1700€ ανά τ.μ. Ήτοι αύξηση ποσοστιαία 70% περίπου. Τιμές που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές.
Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και ευλόγως διαμαρτύρονται, καθώς η περιοχή της Μικράς Μαντίνειας παρουσιάζει τουριστική κίνηση αποκλειστικά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι όλο τον χρόνο αφού δεν διαθέτει μνημεία ιστορικού ενδιαφέροντος. Είναι μια περιοχή προς πολεοδόμηση, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές για μόνιμη κατοικία.
Οι επιχειρήσεις κυρίως εστίασης λειτουργούν μόνο 3 μήνες τον χρόνο και σε καμία περίπτωση δεν πληρούνται χαρακτηριστικά περιοχών μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι άλλες γνωστές πανελλαδικά περιοχές της χώρας.
Κατόπιν αυτών και για άρση της αδικίας, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί αρμοδίως, η ακύρωση της υπερβολικής αύξησης της Τ.Ζ. στη Μικρά Μαντίνεια Καλαμάτας;
Ο Ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος

Λαμπρόπουλος: “Υπερβολική και άδικη η αύξηση τιμής ζώνης στη Μ.Μαντίνεια”-Ερώτηση στη Βουλή
To Top