ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος: “Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ακυρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας”

“Τα αντιπλημμυρικά έργα πρέπει να γίνουν τώρα όχι μετά από 15 χρόνια-Το μεγάλο έργο δεν πρέπει να μας διχάσει”, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, κρούοντας τον “κώδωνα” του κινδύνου ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την υλοποίηση των έργων με έριδες και διαμάχες για τον τρόπο που θα γίνουν, όταν όλοι συμφωνούν στην αναγκαιότητά τους.

“Τον Σεπτέμβριο του 2016 καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν την Καλαμάτα, το Αεροδρόμιο και τις γύρω περιοχές, μέχρι και το Πήδημα, καθιστώντας φανερό πόσο αναγκαία είναι η προστασία της πόλης.
Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών έχει εξασφαλίσει περίπου 100 εκατ. ευρώ και είμαστε λίγο πριν την έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία πρέπει να γίνουν τώρα και όχι μετά από 15 χρόνια.
Προσωπικά, ως Βουλευτής του Νομού, έχω ασχοληθεί κατ΄ επανάληψη και έχω πιέσει, για την γρήγορη έγκριση των μελετών και την έναρξη των εργασιών.
Αυτό το μεγάλο έργο προστασίας της πόλης μας, δεν πρέπει να μας διχάσει.
Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και θα πρέπει να εξεταστούν, ώστε να γίνουν οι όποιες δυνατές τροποποιήσεις θα είναι για το καλύτερο.
Σε καμιά, όμως περίπτωση, δεν πρέπει να ακυρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα.

“Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όλο και πολλαπλασιάζονται. Ας μην μας βρουν απροετοίμαστους και διαφιλονικούντες, για το πως πρέπει να γίνουν τα αντιπλημμυρικά, ενώ συμφωνούμε όλοι για την αναγκαιότητά τους”

Εύχομαι και πιστεύω, πως στην πόλη της Ιστορίας και του Πολιτισμού, θα πρυτανεύσει ο διάλογος, η σύνεση, η συνεννόηση και η κοινή προσπάθεια.
Εκφράζω τη βεβαιότητα, πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα υπάρξουν οι αναγκαίες διευκρινίσεις και συγκλίσεις, ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό για την σηματοδότηση της έναρξης των έργων, για την εξασφάλιση της Καλαμάτας από μελλοντικά ακραία πλημμυρικά φαινόμενα και από κάθε κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και καταστροφές περιουσιών”, καταλήγει η ανακοίνωση του Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλου.

Λαμπρόπουλος: “Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ακυρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας”
To Top